Atletico Madrid – Sporting Lisabona, meciul de gală al sferturilor Europa League

0 140

Atletico Madrid, câştigătoare a competiţiei în 2010 şi 2012, o va înfrunta pe Sporting Lisabona, în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri, la Nyon. Cele două formaţii s-au întâlni în primul sezon de Europa League, 2009-2010, în grupe, terminând la egalitate la Madrid (0-0) şi Lisabona (2-2).

Lazio Roma, echipă la care joacă fundaşul român Ştefan Radu, o va întâlni în această fază pe campioana Austriei, RB Salzburg. Austriecii sunt neînvinşi în acest sezon în Europa League şi au întrecut-o pe Lazio cu 2-1 în ambele manşe din grupe la ediţia inaugurală din 2009-2010.

Arsenal Londra, care a eliminat-o în optimi pe AC Milan, va juca în sferturi cu echipa rusă ŢSKA Moscova. În ediţia 2006/07 a Champions League, ruşii au învins cu 1-0 acasă şi au remizat la Londra, 0-0. Vicecampioana Germaniei, RB Leipzig, va primi replica echipei franceze Olympique Marseille. Aceasta va fi prima lor confruntare.

Tragerea al sorţi a fost efectuată de ambasadorul finalei din acest an, fostul internaţional francez Eric Abidal. Partidele din prima manşă vor avea loc pe 5 aprilie, iar returul este programat pe 12 aprilie. Finala Europa League se va juca pe 16 mai, pe Stade de Lyon.

Programul sferturilor de finală (primele echipe vor fi gazde în tur):

RB Leipzig – Olympique Marseille
Arsenal Londra – ŢSKA Moscova
Atletico Madrid – Sporting Lisabona
Lazio Roma – RB Salzburg

Leave A Reply

Your email address will not be published.