Kremlin: Suntem martorii unei atitudini banditești

0 145

Cazul ”Skripal” continuă să țină capul de afiș al presei occidentale. După schimburi dure de replici între cabinetele diplomatice ale Marii Britanii și Rusiei au urmat acuzații reciproce pentru escaladarea conflictului. Rusia a cerut în repetate rânduri rezultate ale anchetei și dovezi în același timp care să arate că este implicată în otrăvirea spionului dublu Serghei Skripal pe teritoriu englez. Purtătorul de cuvând al președinției ruse, Dimitri Peskov a precizat că aceste acțiuni ale Marii Britanii pot fi comparate cu banditismul internațional.

“Considerăm că este un lucru cam fără precedent – afaceri internaţionale care să fie, probabil, la graniţa cu banditismul. Ce se află în spatele acestui lucru? E vorba de problemele interne ale Marii Britanii sau problemele cooperării Marii Britanii cu aliaţii său sau altceva? Se pare că nu e treaba noastră”, a spus Peskov.

Moscova a negat vehement că ar avea vreo implicare în otrăvirea la 4 martie a lui Skripal şi a fiicei sale, în primul atac cunoscut cu un agent neurotoxic în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Recent, Secretarul de presă al reprezentanței diplomatice a comentat declarațiile făcute în ajun de șeful laboratorului militar britanic din Porton Down afirmație care a determinat Ambasada Rusiei la Londra să contraatace.

”Astfel, partea britanică, de fapt, a recunoscut că în această locație secretă se desfășoară elaborarea și cercetarea noilor componente ale agenților toxici de luptă. De remarcat că Aitkenhead nu a negat nici prezența unor stocuri de arme chimice, printre care, probabil, și substanța A-234, folosită, conform declarațiilor oficiale ale părții britanice, pentru otrăvirea familiei Skripal și a sergentului Nick Bailey”, a subliniat diplomatul rus citat de Sputnik Internațional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.