Rusia este supusă unui atac fără precdent lansat de globalistii internaționali
Liderii UE au convenit săptămâna trecută că este foarte probabil ca Rusia să se afle în spatele otrăvirii unui agent și a fiicei sale cu substanță neurotoxică. Și, zic eu, să fie Putin atât de prost ca înainte de alegeri (care au trecut) și în situația „încordată” dintre SUA și UE, cu sancțiunile economice asupra Rusiei, să dea ordin să fie lichidat un agent dublu expirat? Ce pericol mai putea prezenta spionul pentru Rusia? Un spion care între altele a fost amestecat în multe afaceri periculoase printe care și trafic cu droguri, și aveau și alții interes, probabil, să-l lichideze.
Răspunsul colectiv al Occidentului la presupusa otrăvire a agentului britanic Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia, putea să nu fi venit într-un ritm atât de rapid, dar, după doar câteva zile, iată ca a sosit. Astăzi (26 martie), SUA și Europa au lansat o expulzare coordonată a diplomaților ruși din mai mult de 15 țări. Bineînțeles, obedienta Romanie „la datorie”: http://www.mediafax.ro/externe/romania-a-decis-expulzarea-unui-diplomat-rus-alte-13-state-membre-ue-obliga-oficiali-ai-rusiei-sa-paraseasca-tara-reactii-in-lant-dupa-atacul-neurotoxic-din-marea-britanie-17088867
Statele Unite au deschis drumul, cu 48 de diplomați expulzați din ambasada Rusiei la Washington și 12 de la misiunea ONU. Oficialii departamentului de stat au declarat că toate cele 60 de persoane au fost spioni.
De asemenea, au ordonat închiderea consulatului din Seattle al Rusiei. Rusia a răspuns imediat, anunțând că va expulza cel putin același număr de diplomați din ambasada SUA din Moscova.
Expulzarea în masă a diplomaților ruși decisă de Occident a venit în ziua în care Rusia a deplâns moartea a cel puțin 64 de persoane, din care mulți au fost copii, într-un incendiu din centrul orașului Kemerovo, orașul minier siberian.
Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a declarat că un total de 14 țări din UE vor expulza astăzi diplomați ruși. Marea Britanie a expulzat peste 23 de oficiali ruși la scurt timp după presupusa otravire, pe 14 martie. May a spus: „Regimul președintelui Putin comite acte de agresiune împotriva valorilor și intereselor noastre comune, pe continentul nostru și în afara acestuia. Si ca o democrație europeană suverană, Marea Britanie va merge umăr la umăr cu Uniunea Europeană și NATO pentru a face față acestor amenințări”.
Ministrul de Externe englez, a felicitat țările europene, laudând „răspunsul internațional extraordinar” al aliaților Marii Britanii.
În replică, Ministerul rus de externe a lansat idea potrivit căreia aceste mișcări au demonstrat continuarea unei „căi de confruntare”.
„Este de la sine înțeles că acest act neprietenos, al acestui grup de țări nu va rămâne fără urmări și vom reacționa la acesta.O concluzie la care ajungem este că am avut dreptate atunci când am subliniat de câteva ori că au rămas puține state independente în lumea contemporană, în Europa contemporană”, a spus Lavrov într-o discuție cu jurnaliștii, fiind solicitat să comenteze acțiunile diplomatice ale SUA și a unor state din UE împotriva Rusiei.
(Karen Smith)