Șeful Departamentului Rus de Informații acuză CIA și MI-5 de implicare în otrăvirea lui Skripal

0 157

Șeful serviciului de informații externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a declarat că otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal în Marea Britanie a fost un act de provocare al SUA și a serviciilor speciale britanice, transmite „Reuters“ citat de news.bg

„Chiar și în cazul unui scenariu grotesc de provocare, născocit de serviciile de securitate americane și britanice, unele guverne europene nu urmează orbește Londra și Washington, umărind cu atenție să afle exact ce s-a întâmplat“, a spus Narâșkin.

Marea Britanie acuză Moscova de a fi în spatele otrăvirii fostului spion dublu Serghei Skripal și a fiicei lui, Iulia în orașul englezesc Salisbury la 4 martie. Potrivit Londrei, Rusia a folosit substanța neuro-paralizantă Novichok.

Regatul Unit a expulzat 23 de diplomați ruși, iar Moscova, care neagă categoric acuzațiile, a întreprins acțiuni reciproce. Aproape 30 de state, în solidaritate cu Marea Britanie, au decis să expulzeze în total peste 100 de diplomați ruși.

Bulgaria a fost printre puținele țări din Uniunea Europeană care a decis să nu-i expulzeze pe diplomații ruși în cazul Skripal

Leave A Reply

Your email address will not be published.