Trump se gândește dacă va ataca armata siriană

0 136

Potrivit publicației news.bg, Statele Unite nu au stabilit încă dacă forțele guvernului sirian au efectuat un atac chimic în orașul Duma, au informat surse din partea guvernului american.

Potrivit unor surse de evaluare inițială, Washingtonul nu a stabilit dacă Damascul se află în spatele atacului.

În același timp, președintele american Donald Trump a spus că în 24-48 de ore va lua “decizii importante” cu privire la un eventual atac armagt împotriva armatei guvernamentale siriene. Atac cu care Rusia este total împotrivă.
Președintele american a condamnat “atacul teribil asupra civililor” din Siria. El a mai declarat că toate opțiunile sunt pe masă și nimic nu poate fi exclus.

“Acest lucru este valabil pentru omenire – nu se poate permite să se întâmple asta”, a spus Trump la începutul unei reuniuni a cabinetului la Casa Alba.

Șeful statului s-a jurat să găsească pe cei responsabili pentru atacul chimic care a ucis zeci de oameni.

“Dacă este Rusia, dacă e Siria, dacă este Iran, dacă sunt toate împreună, vom decide”, a spus el. O sesiune extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU a avut loc seara trecută.

Statele Unite au cerut Consiliului să înceapă o nouă anchetă independentă în privința atacurilor chimice produse în Siria, informează AFP.

Washingtonul a difuzat un proiect de rezoluție prin care se solicită instituirea unei Comisii a ONU pentru identificarea persoanelor responsabile de atacurile chimice.

Un total de 10 țări au solicitat o întâlnire extraordinară pentru a discuta asupra atacului de la Duma. Potrivit echipelor de salvare și medicilor, cel puțin 48 de persoane au murit într-un atac chimic sâmbătă, la Duma.

Măsurile propuse de SUA sunt similare celor din martie, pe care Rusia le-a respins. Există puține șanse ca noul text să fie susținut de Moscova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.