Vasili Nebenzia: Rusia a avertizat SUA asupra consecințelor negative ale unei lovituri asupra Siriei

0 150

După declarația lui Donald Trump potrivit căreia armata americană va ataca Siria dacă acest lucru i se va cere, Rusia a ripostat dur avertizând că acest fapt ar putea duce la complicații majore pentru omenire. Reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat într-un interviu acordat jurnaliștilor după încheierea ședinței deschise a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Siria că Rusia va sprijini guvernul ales legimitim din Siria și că nu va mai permite schimbarea de regimuri poltiice prin forța armelor după interesul și placul unora.

„Armata rusă este prezentă legitim în Siria, la invitația guvernului de la Damasc pentru a asigura securitatea și oprirea unui război devastator. Am avertizat în mod repetat partea americană cu privire la posibilele consecințe negative ale posibilei utilizări a armelor împotriva guvernului sirian legitim și, în special, în cazul în atacarea Siriei va afecta militarii noștri, care, repet,  sunt în mod legal în Siria “, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU.

La întrebarea dacă el crede că SUA este într-adevăr dispusă să caute o soluție diplomatică la criza din Siria, diplomatul rus a spus: „Ceea ce auzim acum că indică faptul că un scenariu militar este foarte periculos, iar noi încercăm să oprim această nebunie creată artificial. Am impresia că se traversează o linie periculoasă subțire, care poate fi nocivă pentru întreaga lume”, a adăugat el. Solicitat să comenteze un proiect de rezoluție propus de SUA privind Siria, Vasili Nebenzia remarcat faptul că acesta „conține o serie de prevederi inacceptabile“, că partea americană a făcut modificări deloc rezonabile și cu bune intenții.

”Veșnicile acuzațiii nefondate cu folosirea de arme chimice împotriva civililor și lansarea acestora asupra Rusiei sunt o nebunie”, a adăugat Nebenzia. „Militarii noștri din Siria au furnizat material de probă din solul care ar fi fost contaminat cu așa numite arme chimice și în urma analizelor s-a ajuns la concluzia că nu a existat nici o utilizare a produselor chimice, nu au fost morți sau răniți, lși nici un apel la spital, din cauza otrăvirii chimice”, a spus oficialul rus.

Acesta a mai spus că se confirmă încă o dată faptul că toate aceste ”bombe” mediatice nu sunt decât provocări care nu fac deloc bine. ”Dar nimeni nu ascultă că nu a existat nici un atac chimic. Ei au alte intenții. Din păcate, toate astea poate să conducă la ceva foarte rău”.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.