Un autobuz plin cu jurnaliști a fost atacat cu focuri de armă în orașul sirian Duma

0 158

Potrivit agenției de știri Ria Novosti un autobuz în care se aflau mai mulți jurnaliști ruși a fost atacat cu focuri de armă după ce a părăsit orașul sirian Duma. Jurnaliștii au fost prezenți în provincia Guta de Est pentru a investiga presupusele atacuri cu arme chimice. Statul Major General rus a precizat că focul a fost deschis de persoane rămase încă neindetificate iar gloanțele au plecat din arme de calibru mic.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Apărării, corespondentul NTV Alexey Ivlev și operatorul postului de televiziune ”Rusia 1” Michael Witkin cât și operatorul ”Stars” Vladislav Dodonov au suferit răni ușoare care nu le-au pus viața în pericol. ei au primit rapid primele îngrijiri și sunt în afara oricărui pericol. Sub ploaia de gloanțe s-a aflat și corespondentul REN TV Trushin Valentin care a oferit câteva detalii despre incident:

”Totul a fost bine în Duma. Civilii au fraternizat cu armata și s-au bucurat că orașul este liber. Ne-am urcat în autobuz și am plecat. La câteva minute s-au auzit focuri de armă. Câțiva dintre colegii meci au fost răniți”, a spus Trushin.

Rusia și Siria cooperează militar în estul Gutei. Anterior acestui incident, primul șef al Direcției Operaționale al Statului Major General rus, locotenent Victor Poznihir a spus că în ultimile zile nu au fost înregistrate provocări armate din partea rebelilor în regiunea Guta. În acest moment membrii armatelor ilegale care acționează în zonă au fost îndepărtați iar situația a revenit la normal.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.