Moscova pune întrebări incomode Americii

0 158

Oficialii ruși sunt convinși că informația primită de Organizația Mondială a Sănătății potrivit căreia peste 500 de persoane au fost afectate de un atac chimic este eronată. Moscova, consideră că având în vedere sursa informației, (Căștile Albe) care în repetate rânduri au furnizat informații eronate acest lucru nu trebuie luat în serios ci trebuie verificat cu foarte mare atenție.

Moscova a cerut informații concrete despre acest lucru: în ce spital au fost internate persoanele afectate, când au fost tratați și cum au fost diagnosticați și de cine. ”Este foarte posibil ca sub presiunea SUA să se fi lansat aceste informații. Totul se petrece în grabă, cu multe erori și mai ales cu foarte multe întrebări fără răsspunsuri”, este afirmația unui deputat rus din Duma de Stat.În Douma există doar un singuir spital operațional iar în registrele acestuia nu există trecut un astfel de incident de o asemenea anvergură medicală.

 Mediile politice care se împăotrivesc unui război de anvergură susțin că este foarte clar că toate aceste fapte au fost construite pentru a escalada la maximum conflictul din Siria. Natura incidentului din Douma a fost raportată pe data de 7 aprilie de surse pro-jihadiste din regiune. Sursele au dat vina pe guvernul sirian, iar SUA, fără o cercetare in prealabil au lansat certitudinea că Damascul se face vinovat de utilizarea armelor chimice.

Moscova raportează că dovezile presupusei atacuri au fost fabricate cu un scop aparent de a atrage SUA într-un atac asupra armatei siriene. Organizația pentru interzicerea armelor chimice a anunțat că va desfășura o misiune de anchetă la Douma, iar Damasc a promis cooperarea deplină inspectorilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.