Americanii vor să evite o confruntare directă cu armata rusă în Siria

0 158

Statele Unite nu ar fi fost Statele Unite dacă nu ar fi declanșat o nouă provocare ca are la bază veșnica placă cu folosirea rmelor chimice de guverne criminale. Președintele Trump a replicat rapid spunând cu mâna pe armă că cine a făcut asta (presupusul atac chimic) va plăti. Lumea s-a precipat și s-a împărțit rapid în două tabere.

Analiștii militari susțin că Trump a deplasat un arsenal militar însemnat în Marea Mediterană șiu acum nu știe ce trebuie să facă. Pe fondul isteriei americane întreținută de grupul McCain, reacția calmă a președintelui rus Vladimir Putin vine ca o replică echilibrată în fața acestor tulburări. Putin nu a intrat în panică și s-a abținut de la escaladarea acestui conflict, deocamdată diplomatic. Moscova s-a rezumat la a spune că nu este adecvat un atac asupra Siriei și că statele lumii trebuie să rămână suverane și independente.

La baza militară rusă din Khmeimim sistemele de rachete de suprafață sunt în alertă iar militarii sunt pregătiți pentru ceea ce este mai rău.

Potrivit agenției de presă RIA Novosti, sistemul de rachete de suprafață S-400 sunt în alertă la baza aeriană rusească Khmeimim. Dacă mâine, Trump dă ordinul de atac atunci armata rusă este pregătită să riposteze ferm, spus surse militare de la Kremlin. Baza navală a Marinei ruse în Tartusul sirian este sub acoperirea ultimelor sisteme de rachete de suprafață S-400. Scopul principal al acestui complex, după cum se știe, este ca rachetele inamice să fie distruse cu mult înainte de a-și atinge ținta. Ele își vor atinge ținta indiferent despre ce tip de armă este vorba. Analiștii militari din Rusia spun că este neclară acțiunea americană de a trimite în zonă nava ”Donald Cook” care are la bord rachete ce pot atinge o țintă aflată la 2500 de kilometri la numai 100 de kilometri de ținta Tartus. Analiza situației militare din zonă relevă faptul că pista bazei militare din Hmeymim are o lungime de 3 kilometri și este capabilă să primească orice de tip de avion inclusiv bombardierele strategice Tu-160 și Tu-95. ”Nu suntem obișnuiți să luptăm prin numărul armelor ci prin îndemânare și inteligență. Sperăm ca armata americană va lua considerare acest lucru”, spun generalii ruși.

Viktor Litovkin, expert militar TASS: Gruparea rusească de nave și submarine în Marea Mediterană este pregătită pentru orice dezvoltare a evenimentelor. În bazinul mediteranean există destule forțe militare și mijloace pentru a elimina orice inamic.

Reamintim că un grup de nave de război aparținând Marinei SUA condus de transportatorul de avioane ”Truman” se află în apropierea coastei siriene. Americanii vor să evite totuși o confruntare directă cu armata rusă așa că, potrivit unor surse autorizate de la Pentagon, armata SUA va lovi ținte unde nu se află în acest moment militari sau aparate de luptă aparținând Rusiei. În plus, comandanții de luptă americani vor fi informați și obligați să respecte aceste indicații precise pentru a se asigura că nu vor aduce prejudicii țării rivale în acest conflict.

Deși grupul războinic condus de Mc Cain vrea o confruntare directă atât cu Rusia cât și cu aliații săi, generalii americani sunt totuși mai moderați și spun că trebuie să existe un echilibru în acest diferend. Șeful Statului Major rus General Valei Gerasimov a avertizat că în cazul unei escaladări nedorite a situației armata rusă va doborî atât rachetele inamice cât și navele care le lansează.

 Ca atare, în Marea Mediterană, așa cum se știe, americanii vor folosi navele lor de șoc. O poziție foarte echilibrată și cu sânge rece în această situație este ocupată de comandamentul navei rusești. Potrivit unei surse bine informate la sediul principal, gruparea rusească de nave și submarine, situată în Marea Mediterană, este pregătită pentru orice evoluție a evenimentelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.