Aramata iriană a anunțat că va apăra Siria în cazul unui atac american

0 123

Ali Akbar Velayati, consilierul principal al liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, a promis să sprijine guvernul de la Damasc împotriva oricărui atac al SUA și aliaților săi, potrivit agenției de știri Reuters.     

“Vom apăra guvernul Siriei și poporul sirian împotriva oricărei agresiuni străine. Iranul sprijină Siria în lupta sa împotriva Americii și a regimului sionist [Israel]”, a declarat Ali Akbar Velayati pentru televiziunea de stat siriană în timpul vizitei sale în regiunea Ghouta de Est, eliberată recent de sub ocupația milițiilor rebele.

Velayati a adăugat că dușmanii Siriei sunt supărați din cauza “progreselor sale militare reușite de armata siriană ajutată de armata rusă în lupta împotriva  grupurilor teroriste”, comentând astfel operațiunea recentă de succes în regiunea Ghouta de Est și reacția SUA la aceasta.

Vizita consilierului de top al lui Khamenei în Siria a venit la numai trei zile după ce șapte ofițeri și soldați iranieni au fost uciși în urma unui bombardament israelian realizat pe banda aeriană T4 în provincia siriană Homs. Atunci, Velayati a promis că Iranul va răspunde atacului israelian. Iranul va ajuta  Siria în cazul unui eventual atac la scară largă din partea SUA și aliaților săi. Dacă conflictul regional la scară largă erupe, Teheranul a anunțat că va folosi întregul său arsenal militar pentru a apăra Siria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.