Merkel: Germania nu se va alătura campaniei de bombardare a Siriei

0 147

Cancelarul german a declarat potrivit Sputnik Internațional ca trebuie luate în considerare o serie de măsuri pentru a aborda criza din Siria și că forțele armate germane nu vor ataca armata siriană sau alte forțe guvernamentale. Merkel a adăugat că ”este foarte important să se arate unitate în Siria” și că nu crede că guvernul sirians și-a distrus întregul arsenal de arme chimice așa cum s-a stabilit în anul 2013.

”Germania nu va lua parte la poisibile acțiuni militare -vreau să reamintesc că nu există nici o decizie în acest sens- dar susținem în continuare o interzicere totală a utlizării de arme chimice.

Lumea a început să tremure după ce președintele american a anunțat că va ataca Siria în ciuda opoziției vehemente a Rusiei, Iranului și Chinei. Donald Trump preciza acum două zile că rachetele americane inteligente vor lovi puncte strategice ale armatei guvernamentale siriene ca represalii după presupusul atac cu arme chimice arribuit puterii de la Damasc în ciuda faptului că nu există dovezi clare în acest sens.

Deși SUA a acționat solidar anul trecut, cu un distrugător dotat cu rachete ghidate Tomahawk care au lovit o baza aeriană din Siria în provincia Homs, se pare că Trump dorește acum să adune o puternică coaliție internațională pentru a ataca Siria la scară mai mare.

Refuzul Germaniei de a participa la o astfel de acțiune se pare că îi dă peste cap planurile lui Trump care este nevoit să rămână în așteptare în luarea unei decizii. Porivit presei internaționale citată de Sputnik, în acest moment doar Franța și Marea Britanie par a fi candidații perfecți pentru inițiativa războinică a lui Trump.

Premierul britanic Theresa May vrea să evite un vot al Parlamentului britanic în luarea unei decizii vis-a-vis de intenția de a ataca Siria în timp ce liderul francez Macron susține în continuare că există dovezi suficiente care să acuze Damascul de folosirea armelor chimice. Ambii lideri așteaptă însă semnul din partea SUA pentru a lua la rândul lor decizii în acest caz.

Azi,  Trump pare să dea un pas înapoi în această chestiune spunând că SUA ar putea interveni militar în Siria “foarte curând sau nu atât de repede!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.