Lavrov: Rusia are dovezi incontestabile că atacul chimic din Duma a fost o înscenare

0 171

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia are dovezi incontestabile că presupusul atac chimic în orașul sirian Duma a fost o înscenare. Experți din Rusia au verificat locul după presupusul atac și nu au găsit nici un incidiu că acesta ar fi avut lov.

”S-au verificat cu atenție unitățile medicale din zonă dar și spitalul de oraș. Nu am găsit nici o victimă și nici medicii nu au confirmat că ar fi ajuns în stare gravă persoane afectate după un atac chimic. Totul este o mascaradă. Se pare că unii dintre noi își doresc foarte mult războiul deși, odată, lumea milita în primul rând pentru pace!”, a precizat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Lavrov a reamintit că o misiune de experți din cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice a plecat în Siria. „Echipa de experți este de așteptată să sosească în Damasc, în opinia mea, mâine dimineață, și sperăm că fără nici o întârziere, ea va merge la Duma, pentru a efectua o nouă anchetă deși din punctul nostru de vedere totul este foarte clar”, a spus oficialul rus.

Occidentul  a acuzat imediat de la lansarea informației despre presupusul atac chimic  Damascul că este vinovat de utilizarea armelor chimice. Moscova a respins categoric aceste acuzații venite mult prea repede fără o anchetă desfășurată serios și obiectiv. 

Reamintim că specialiștii Centrului Rusiei pentru împăcarea părților aflate în conflict (TSPVS) a vizitat locul presupusul incident și nu au găsit urme de toxine. În spitalele locale, conform CPVC, nu există, de asemenea, nici un pacient cu simptome tipice de agenți toxici. Ministrul de externe a declarat că scopul acestui scenariu este pentru a proteja teroriștii care activează ilegal pe teritoriul Siriei menținând astfel o stare de conflict și groază în rândul populației civile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.