Sistemul de apărare antieriană din Siria a doborât peste 70% din rachetele lansate de SUA

0 142

Siria a interceptat 71 din cele 103 rachete de croazieră lansate de SUA și aliații săi, a declarat sâmbătă șeful Statului Major General al Departamentului de Operații al Federației Ruse, Serghei Rudskoi.

Potrivit informațiilor venite din surse militare, un număr de 103 de rachete de croazieră au fost lansate înspre Damasc. Sistemele de apărare aeriană din Siria au doborât 71 de rachete și a respins cea mai mare parte a atacurilor lansate de SUA și aliații săi.

Ministerul Apărării Naționale din Rusia a înaintat un raport operativ prin care arată că rachetele americane au fost respinse de sistemele de apărare S-125, S-200, Buk, Kvadrat și Osa.

”Acest lucru demonstrează eficiența înaltă a sistemelor de armament operaționale în Siria ți competențele extraordinare ale militarilor instruiți de specialiștii noștri”, a precizat Serghei Rudskoi, adăugând că Rusia a contribuit decisiv la întărirea capabilităților de apărare ale Siriei în ultima perioadă.

Pitrivit generalului rus, Statele Unite și aliații săi au lansat rachete de croazieră, inclusiv Tomahawks și bombe ghidate GBU-38 din avioane B-1B, în timp ce avioanele de luptă F-15 și F-16 au lansat rachete aer-la suprafață. Avionul Tornado din Forțele Aeriene din Regatul Unit a lansat 8 rachete EG Scalp.

Lovitura de rachete împotriva infrastructurilor militare și civile ale Siriei a fost efectuată de avioane și nave americane în cooperare cu forțele aeriene britanice și franceze între 03:42 și 05:10 ora Moscovei. Statele Unite, Marea Britanie și Franța au declarat că atacurile au fost ca răspuns la un presupus atac cu armament chimic în orașul Douma. Potrivit unor surse, zece sau mai multe ținte au fost atacate. Agenția de știri siriană SANA nu confirmă acest lucru.

Leave A Reply

Your email address will not be published.