China condamnă atacul SUA împotriva Siriei

0 183

”Orice acțiune militară unilaterală în vederea eludării Consiliului de Securitate al ONU contravine Cartei și principiilor ONU”, a declarat purtătoarea de cuvânt a purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Hua Chunying citată de agenția TASS, care a răspuns astfel atacului instrumentat de SUA împotriva Siriei.

“China s-apronunțat întotdeauna împotriva utilizării forței militare în relațiile internaționale și a vorbit pentru respectarea suveranității tuturor statelor, independența și integritatea lor teritorială”, a spus purtătorul de cuvânt.

“China solicită tuturor părților implicate să revină în cadrul dreptului internațional și să rezolve problema prin dialog și consultări”, se afirmă în declarație.

“China consideră că soluționarea politică este singura cale de ieșire din criza siriană”, a declarat Hua Chunying.

Comunitatea internațională sprijină ONU ca principal canal de mediere în soluționarea situației din țară, a afirmat ea. Potrivit datelor Ministerului Apărării al Rusiei, atacul cu bombe și rachete împotriva  infrastructurilor militare și civile ale Siriei a fost efectuată de avioane și nave americane în colaborare cu forțele aeriene britanice și franceze între orele 03:42 și 05:10 de la Moscova sâmbătă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.