Putin: SUA provoacă în mod voit suferință și haos în Siria

0 135
Reacțiile nu au întârziat să apară după atacurile aliaților conduși de SUA asupra Siriei. Președintele Rusiei, Vladimir Putin a precizat că aceste lovituri sunt de fapt ”un act de agresiune împotriva unui stat suveran și independent aflat în prima linie a luptei cu terorismul”. Putin a mai adăugat că SUA provoacă în mod voi suferință poporului sirian protejând astfel terorismul care câștigă teren în urma acestor conflicte armate.

Ministerul rus de externe prin vocea purtătorului său de cuvânt a denunțat în termeni duri atacul aliaților din noaptea de vineri spre sâmbătă.

 ”În Siria cei care au interese majore pentru a ține în viață haosul au expermimnetat așa zisa primăvara arabă, apoi a apărut diabolica ISIS iar acum rachetele americane inteligente. Damascul este capitala unui stat suveran și independent care de mulți ani luptă să supraviețuiască acestor atacuri perfide. În spatele lor, firesște, se află cei care pretind că sunt lideri morali în această lume și vor să aibă control total asupra țărilor”, a spus Maria Zaharova.
Analiștii politici potrivinci oricărei acțiuni care implică folosirea armelor apreciază că mediile occidentale se folosesc acum de o puternică campanie media pentru a-și susține acțiunile războinice.

”Cu 15 ani în urmă Casa Albă a folosit eprubeta Secretarului de stat (ca motiv pentru a ataca Irakul — n.r.), acum în loc de eprubetă Washingtonul s-a servit de presă”, a subliniat Zaharova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.