Tenis/Halep a reușit primul punct pentru România într-o atmosferă incredibilă

0 162

Simona Halep a reușit o victorie frumoasă dar muncită în primul meci al confruntării din FED Cup dintre România și Elveția contând pentru barajul de promovare în Grupa Mondială. Viktoria Golubovic, locul 115 în clasamentul WTA a reușit să câștige categoric un set, al doilea al partidei cu Simona Halep scor 6-1 moment care a dus întânirea în decisiv. Primul set a fost adjudecat de numărul  1 mondial cu scorul de 6-3. În setul 3, Simona Halep a reușit o evoluție impecabilă și a câștigat clar cu scorul de 6-1 și implicit meciul care a durat o oră și 45 de minute.

Cei  10.000 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă din Cluj Napoca au creat o atmosferă superbă realizând cu sprijinul Federației Române de Tenis dar și a Primăriei cluj o coregrafie unică în tenisul mondial.

Înainte de intonarea imnului României, de către fanfara Diviziei a IV-a Infanterie Gemina, spectatorii au participat la crearea unei coregrafii speciale pentru un meci de tenis, cu culorile steagului naţional, roşu, galben şi albastru, afişate pe toată circumferinţa sălii, iar deasupra au fost ridicate fotografii cu jucătoarele din echipa României, alături de mesaje de comemorare a centenarului Unirii.

”A fost foarte dificil, chiar vorbeam cu băieţii înainte…. Este de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne. Au fost nişte emoţii, nici nu pot să le descriu A fost un moment deosebit la ceremonie, mulţumesc Cluj, mulţumesc tuturor! Niciodată nu am trăit asemenea clipe pe teren. Mă bucur că am câştigat astăzi, am câştigat datorită dumneavoastră”, a declarat Simona Halep.

În al doilea meci de simplu de sâmbătă, se vor înfrunta Irina Begu (38 WTA) şi elveţainca Timea Bacsinzky (46 WTA). Dacă va învinge Elveţia, România va promova în Grupa Mondială a Fed Cup, de unde a retrogradat în aprilie 2016. În palmaresul din Fed Cup, România şi Elveţia se află la egalitate, 3-3.

Leave A Reply

Your email address will not be published.