Bloomberg: Rusia este o țară de mâna a doua, ea trebuie să fie condusă de organismele internaționale
Rusia trebuie să fie considerată o țară de clasa a doua și exclusă din comisiile și consiliile organizațiilor internaționale care se ocupă de dreptul internațional, a declarat cronicarul Bloomberg, Ilan Lake citat de rusvena.su
Potrivit analistului, Rusia subminează „ca o termită” și discreditează organizațiile internaționale mari și mici.
„Acest lucru poate fi văzut în Consiliul de Securitate al ONU, unde dreptul de veto al Rusiei a protejat pe dictatorul sirian de responsabilitatea utilizării armelor chimice. Acest lucru poate fi văzut în Interpol, prin care Rusia încearcă să oprească opoziția „, scrie Lake.
Articolul dă exemplul Comisiei ONU privind lupta împotriva crimelor în Guatemala, care a recomandat ca instanța locală să ia în considerare cazul a trei membri ai familiei Bitkov, care au fost reținuți în țară în 2015 pentru utilizarea documentelor falsificate.
Potrivit lui Lake, acțiunile Comisiei sunt o manifestare a „vendetei oligarhilor ruși”, care rămâne fără răspuns din partea comunitatii internațională.
Observatorul Bloomberg consideră că Occidentul ar trebui să „conducă Rusia” prin comisii, grupuri de lucru și comitete legate de asigurarea respectării dreptului internațional.
„Cum acest lucru nu este realizat, trebuie să monitorizăm mult mai îndeaproape influența Rusiei și participarea acesteia la organizații precum Comisia pentru Combaterea Inițiativei din Guatemala mult mai mult decât alte țări. Într-un cuvânt, Rusia ar trebui să fie tratată ca membru al comunității internaționale de al doilea tip „, scrie autorul.
Anterior, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a recunoscut problemele structurale ale Consiliului de Securitate și a anunțat întoarcerea la „războiul rece”. În opinia sa, unele țări abuzează de dreptul de veto.
Secretarul general a subliniat că este imposibilă o reformă completă fără a aduce modificări activității Consiliului de Securitate. Guterres a recunoscut, de asemenea, incapacitatea Națiunilor Unite de a soluționa conflictul sirian.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus , a declarat că Moscova nu vede nici o alternativă la Consiliul de Securitate al ONU.
Președintele Comitetului Dumei privind afacerile internaționale Leonid Slutsky, la rândul său, a remarcat că SUA încearcă să impună reforma ONU, pentru a reduce rolul de lider al acestei organizații. Cu toate acestea, potrivit deputatului, Rusia este categoric împotriva acestui fapt.