Putin a preluat un nou mandat de șef al statului

0 146

Potrivit Sputnik, la ceremonia de învestitură, liderul rus a mulțumit cetățenilor Federației Ruse pentru sprijinul acordat la alegerile prezidențiale. Această încredere, potrivit lui, obligă la multe.

”În aceste minute, preluând atribuțiile de președinte, simt deosebit de acut colosala mea răspundere în fața fiecăruia dintre Dumneavoastră, în fața întregului nostru popor multinațional, responsabilitatea în fața Rusiei, țară a unor victorii și realizări grandioase, în fața istoriei milenare a statalității ruse și în fața strămoșilor noștri”.

Putin a subliniat în mod special că își vede suprema datorie și sensul vieții în a face tot ce-i stă în puteri pentru Rusia, pentru prezentul și viitorul ei.

La începutul noului său mandat șeful statului i-a asigurat pe cetățeni că ei vor trăi mai bine, iar Rusia va fi puternică. Temelia trainică pentru dezvoltarea țării, a declarat Putin, ”este societatea civilă liberă”.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a preluat oficial noul mandat de șase ani. Putin a depus jurământul, după care președintele Curții Constituționale, Valeryi Zorkin, i-a înmânat simbolurile puterii de stat și a anunțat asumarea funcției. Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc pe 18 martie. Prezența la vot a fost de 67,54 la sută, iar actualul șef al statului a reușit să obțină 76,69 la sută din voturi, ceea ce reprezintă peste 56,4 milioane de alegători ruși.

Leave A Reply

Your email address will not be published.