Putin: Rusia nu va permite negarea faptului că poporul sovietic a salvat lumea de fascism

0 167

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a participat la parada militară din Piața Roșie dedicată aniversării a 73 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Marele Război Patriotic.

“Astăzi există încercări de a refuza fapta poporului rus, care a salvat Europa și lumea de sclavie, de exterminare și de ororile Holocaustului și de a îngropa în uitare autenticitatea eroilor, de a falsifica, de a re-scrie și de a distorsiona întreaga istorie “, a spus președintele rus. “Nu vom permite acest lucru”, a subliniat Putin.

„Războiul este opusul vieţii şi a tot ceea ce este mai bun. Ne amintim de tragedia celor două războaie mondiale și de lecțiile [pe care trebuie să le învăţăm] din istorie, acestea nu ne dau voie să devenim orbi”, a declarat Vladimir Putin în faţa participanților și invitaților la Parada Victoriei.
Liderul rus a precizat că este necesar astăzi să se găsească soluţii pentru menţinerea păcii şi stabilităţii.

„Este important ca toate țările, toată omenirea să realizeze că pacea este foarte fragilă și că stabilitatea ne întăreşte aspirația comună către a ne asculta, a avea încrede [unii în ceilalţi] și a ne respecta reciproc”, a mai spus Vladimir Putin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.