Ungaria spune: „Nici un cent pentru migrație”

0 143

La scurt timp după declarația de vineri „Nici un cent pentru migrație”, premierul maghiar a promis să-și dedice noul său mandat pentru păstrarea rădăcinilor creștine istorice ale națiunii, în loc să opteze pentru imperii politice pe teritoriul maghiar.

Într-un interviu recent, premierul maghiar Viktor Orban a spus că partidului de guvernământ Fidesz i s-a cerut să pună accentul pe dezvoltarea unei democrații creștine în țară.

„Lucrăm la construirea unei democrații creștine vechi, înrădăcinată în tradițiile europene. Credem în importanța națiunii, și în Ungaria, nu vrem să cedăm teren unor afaceri supranaționale sau unui imperiu politic”, a spus el.

Cel mai popular lider al Uniunii Europene a acuzat o serie de structuri neguvernamentale finanțate de miliardarul american / israelian George Soros, de amestecul în politica țării și de sprijinirea activă a imigrației.

Orban, l-a acuzat în mai multe rînduri pe Soros, care promovează o politică a granițelor deschise pentru migranți în Europa de Est, că a exploatat fondurile sale mari pentru a-și cumpăra pârghii la Bruxelles și ONU. În întreaga Europă, organizațiile evreiesti au exercitat o influență considerabilă asupra campaniilor pro-imigrare ale lui Soros.

Orban a declarat că organizațiile care se ocupă de probleme legate de migrație vor fi obligate să solicite aprobare și autorizație din partea organelor de securitate ale țării. În mod separat, în conformitate cu proiectul de lege Stop Soros, care urmează să fie adoptat în curând în legislația națională, se va aplica o taxa de 25% donațiilor străine către ONG-urile care încurajeaza migrația și, prin urmare, prezintă un risc pentru securitatea națională.

Coaliția de guvernământ a lui Orban, care cuprinde partidul conservator Fidesz și Partidul Popular Creștin Democrat (KDNP), a câștigat 49,6% din voturi în alegerile parlamentare.

Orban, care se bucură de sprijinul unei mari părți a electoratului datorită accentului pus pe stabilitate și problemele legate de unitatea națională, a intrat în al treilea mandat consecutiv ca premier maghiar. Prima sesiune parlamentară în cadrul noului guvern a avut loc marti, 8 mai, când Orban a fost reales oficial primul ministru.

Vineri, premierul a ridicat perspectiva de veto asupra propunerii de buget pe termen lung a UE, susținând că banii blocului nu ar trebui să ajungă la migranți.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.