Cristina Neagu: ”Ne dorim enorm trofeul Ligii Campionilor”

0 179

Câștigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost în 2015, Cristina Neagu își dorește să repete performanța cu CSM București, în acest sfârșit de săptămână. Dupa votul fanilor, a jurnalistilor si antrenorilor, ea a fost inclusa in All Star Team-ul Ligii Campionilor din acest sezon, pe postul de inter stânga.

Interul formației pregătite de Per Johansson a vorbit înainte de plecarea la Budapesta despre Final Four-ul celei mai puternice competiții la nivel de echipe de club de pe continent, subliniind importanța jocului de sâmbătă, din semifinale, cu Gyor.

CSMB: Cu ce gânduri plecați la Budapesta?

Cristina Neagu: Obiectivul sezonului era să ne calificăm în Final Four, acum e îndeplinit. A fost un sezon greu în care am avut meciuri foarte bune, dar şi foarte slabe, acum iată-ne ajunşi în cel mai important punct, în Final Four. Ne fixăm alte obiective, pentru că ne dorim enorm acest trofeu, însă trebuie să ştim că va fi o competiţie extrem de grea.

CSMB: Ți-ai fi dorit alt adversar pentru semifinale?

Cristina Neagu: Nu. Eu nu m-am gândit, am avut un <feeling> că va fi Gyor, am tot jucat cu ele, din păcate nu am câştigat niciodată şi cred că este timpul să şi câştig împotriva Gyor-ului. Nu ne e frică de ele, e handbal, nu ne e frică de niciun adversar.

CSMB: Cum vezi anul acesta Final Four-ul? Mai echilibrat față de sezonul trecut?

Cristina Neagu: Din punctul meu de vedere, cred că e cel mai echilibrat Final Four din ultimii ani şi toate echipele pornesc cu aceeaşi şansă. Trebuie să ai şi puţin noroc şi să ai portari în formă. La astfel de meciuri se înscriu puţine goluri şi orice minge apărată este foarte importantă. Mergem cu toată încrederea să jucăm împotriva Gyorului. Semifinala este cel mai important meci al sezonului, pentru că în finală orice se poate întâmpla. Eu zic că ne-am pregătit bine, vom vedea cum va arăta meciul sâmbătă.

CSMB: Ai amintit de portari, acolo va fi cheia jocului?

Cristina Neagu: Cel mai mult contează apărarea, pentru că în astfel de meciuri se înscriu puţine goluri, e multă presiune, tensiune pe toate jucătoarele. Cu apărarea se câştigă trofee. Atacul este spectaculos, place publicului, însă cu apărarea se câştigă trofee, asta va fi decisiv. Dacă vom reuşi să nu luăm mai mult de 20-22 de goluri, probabil că avem o şansă foarte mare să câştigăm partida cu Gyor. Noi vom încerca, ne dorim foarte mult trofeul, dar mai sunt acolo alte trei echipe care îşi doresc la fel de mult ca noi să câştige. Depinde de mai mulţi factori, dar cred că apărarea e cea mai importantă.

CSMB: Cum vezi șansele cu Gyor?

Cristina Neagu: Obiectivul major este să învingem Gyor în semifinale, apoi, ajunşi în finală, orice se poate întâmpla. Ne dorim mult, ne-am pregătit, am jucat împotriva lor. Cred că a fost un sezon greu şi pentru Gyor, au multe jucătoare accidentate. Poate dacă am fi avut mai multă stabilitate aş fi spus că suntem favorite în acest meci, aşa spun că şansele sunt egale. Poate un mic avantaj îl are Gyor, datorită faptului că joacă acasă, ca în fiecare an.

CSMB: Te gândești că vei avea parte de atenție sportită din partea adversarelor?

Cristina Neagu: Nu mă aştept la un marcaj special, pentru că antrenorul Matin Ambros (nn- antrenorul lui Gyor)  ştie că avem jucătoare bune pe toate posturile şi trebuie să fie pregătit pentru întreaga echipă.

CSMB: Ce le transmiți fanilor care vor veni la Budapesta și milioanelor de români care vă vor urmări din fața televizoarelor?

Cristina Neagu: Am un sentiment bun vizavi de acest Final Four și le promit oamenilor că vom da totul pe teren şi ne dorim să ieşim învingătoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.