Cu o apărare în zi mare, Gyor se califică în finala Ligii Campionilor pentru a 3-a oară consecutiv

0 158

Câștigătoare de trei ori a EHF Champions League, Györi Audi ETO KC a devenit prima echipă calificată în finala sezonului 2017-2018 după o victorie meritată în fața formației din România, CSM București. Gyor are șansa de a devenit prima echipă care va câștiga al 4-lea trofeu în cinci ani.

 CSM București (ROU) vs Györi Audi ETO KC (HUN) 20:26 (10:12)

“Vom încerca tot posibilul să ne impunem jocul nostru și să câștigăm semifinala”. Acestea au fost cuvintele jucătoarei echipei Györ, Stine Oftedal, cu o zi înainte de FINAL4.

Încă din primul atac a fost clar că echipa bucureșteană a fost pusă în dificultate, pe faza de atac, de către apărarea lui ingenioasă a lui Györ, condusă de Eduarda Amorim și Yvette Broch. Câștigătoarele competiției din 2016 au avut nevoie de mai mult de 10 minute pentru a marca primul gol, prin Cristina Neagu (1: 3 ).

“Știam că dacă vrem să câștigăm acest meci, trebuia să avem o bună apărare, o apărare puternică în care portarul să insufle încredere echipei, așa că am știut care a fost cheia și am reușit. Am rămas calme și concentrate, indiferent dacă era un un moment bun sau un moment rău pentru noi. Știam ce trebuia să facem și sunt foarte fericită “, a declarat portarul Györ Kari Aalvik Grimsbø.

A fost o perioadă în joc în care Györ a schimbat de la un sistem flexibil 6-0 la un sistem defensiv 3-2-1 mai deschis, fapt ce a permis echipei lui Neagu și Isabelle Gullden să joace pentru Oana Manea care a înscris câteva goluri spectaculoase, restabilind încrederea și totodată să găsească ritmul lor în atac. Cu toate acestea, Györ a reușit să-și mențină avantajul de două goluri până la sfârșitul primei reprize, susținut de câteva goluri strălucitoare ale Anita Görbicz.

Ajutată de o evoluție extraordinară a portarului Jelena Grubisic, CSM a arătat mult mai amenințătoare în a doua repriză. Deși au jucat același sistem de 6-0, apărarea lor a fost mai eficientă, forțând Györ să joace atacuri lungi, în timp ce Grubisic a blocat multe ocazii clare pe care le-a avut trupa maghiară.

Amanda Kurtovic a înscris spectaculos în urma unei faze superbe a atacului bucureștean, iar pentru prima dată în meci, scorul a fost egal (16:16).

Revenirea în meci pentru CSM a fost de scurtă durată. Două goluri repetate au făcut din nou din Györ favorită, iar după ce portarul lui Grimsbø a reușit de trei ori să salveze mingi dificile trimise spre poarta maghiară, după 50 de minute, Györ a creat un avans mai clar,  20:16 când mai erau de joc 9 minute.

CSM a încercat să recupereze cu disperare pe final dar jocul imprecis în faza de atac coroborat cu o defensivă în zi slabă a făcut ca echipa maghiară să învingă și să celebreze la final calificarea în finală.

O finală care se anunță una extrem de spectaculoasă mai ales că echipa din Macedonia, Vardar este dispusă să facă orice sacrificiu pentru a câștiga trofeul. Pentru medaliile de bronz vor lupta CSM București și Rostov Don. Regalul handbalistic din Budapesta continuă așadar mâine, cu meciurile de gală: Finalele!!!

 “Am jucat foarte individualist. Am ratat prea multe ocazii mari. Am fost prea departe de poartă, nu am fost organizaţi. Am jucat mai bine după pauză. Le-am spus fetelor, timp de două săptămâni, că trebuie să jucăm pe contraatac. Este, însă, foarte greu să faci acest lucru. Eu sunt antrenorul, dar cred că am bătut mingea prea mult. Atunci când am jucat mai cursiv, am marcat, dar cred că nu am respectat suficient de mult tactica. Noi am încercat să pregătim mai mult faza de contraatac”, a spus Per Johansson, la Telekom Sport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.