CSM Bucureşti a câştigat finala mică a Ligii Campionilor

0 164

CSM Bucureşti a câştigat finala mică şi medaliile de bronz în Liga Campionilor la handbal feminin, duminică, după 31-30 (19-14) cu formaţia rusă Rostov pe Don, în Papp Laszlo Sportarena din Budapesta, gazda turneului Final4 al competiţiei.

CSM Bucureşti câştigă medaliile de bronz pentru al doilea an la rând, după ce în 2016 a cucerit trofeul şi medaliile de aur.

Eliberată de presiunea dinaintea semifinalelor, CSM Bucureşti a evoluat cu dezinvoltură şi a făcut un meci foarte bun. Campioana României a condus cu 5-1 în min. 7, a avut apoi 8-3 (9), după care avantajul ”tigroaicelor” a ajuns la opt goluri, 13-5 (18). După 16-8 (24), Rostov a redus ecartul la patru goluri, 16-12, pentru ca la pauză CSMB să conducă la cinci goluri, 19-14.

În partea secundă, s-a jucat pentru spectacol, dându-se mai mult credit atacului, iar diferenţa de pe tabelă a variat de la patru la şase goluri. În min. 47, scorul a devenit 25-25, după şapte atacuri ratate de CSMB (7 minute) şi cinci goluri consecutive reuşite de rusoaice. Jucătoarele de la CSM s-au mobilizat din nou şi au reuşit să se desprindă la trei goluri, 30-27 (53), suficient pentru a obţine victoria, cu scorul de 31-30.

“Încep să mă obişnuiesc să preiau o echipă din mers. Am făcut acest lucru şi anul trecut, deci m-am obişnuit. Dar bineînţeles, dacă lucrezi mai mult timp într-o echipă, ai şanse mai mari să influeţezi evoluţia echipei. A fost o muncă grea în acest sezon. Cred că am început bine. Am câştigat Cupa României. Apoi am făcut un meci extraordinar cu Metz. 

Sunt fericit că astăzi am reuşit să arătăm pasiune, energie şi viteză. A fost un final bun, dar dacă lucrezi pe termen lung… E o perioadă destul de lungă la Bucureşti, dar se poate şi mai bine de atât. 

Mi s-a cerut să rămân la Bucureşti, dar am spus că vreau să mă concentrez doar la acest turneu, Final Four. Respect şi ceea ce se întâmplă în Muntenegru, acolo unde sunt selecţioner şi sunt mândru de acest lucru. Desigur, trebuie să purtăm discuţii pentru că nu plănuiam să vin la Bucureşti în această primăvară. Totul rămâne deschis. Nu am discutat, dar mi-au zis că îşi doresc să rămân. Nu am vorbit despre contract, Vreau să vorbesc cu cei din Muntenegru mai întâi” – a declarat antrenorul CSM, Per Johansson.

”Sunt dezamăgită de ce s-a întâmplat ieri, dar azi am arătat o altă latură a noastră. Îmi pare rău că plec. Am avut trei ani buni. Au fost suişuri şi coborâşuri. Mayssa ştie şi ea acest lucru. M-a făcut să fiu o jucătoare mai bună, dar şi o persoană mai bună. Acum merg la Brest. Este următorul pas. Au un proiect şi îşi doresc să fie aici. Sunt foarte fericită. Merg în Franţa şi o să joc într-un campionat bun”, a spus Bella Gullden.

”Este o consolare pentru tine această medalie de bronz? Nu. Nu neaparat. Din punctul meu de vedere o medalie de bronz la un turneu Final Four al Ligii Campionilor nu e atât de importantă, pentru că nu vorbim despre echipa naţională, unde medalia de bronz chiar contează.

E bine că am terminat oarecum cu bine, energia e un pic mai bună, atmosfera un pic mai bună terminând cu o victorie. Ne-am dorit-o din suflet pentru acest minunaţi fani, care au fost alături de noi la Budapesta şi aş vrea din suflet să le mulţumesc încă o dată că au fost în număr atât de mare şi ne-au susţinut pe parcursul celor două meciuri fără oprire”, a spus Cristina Neagu.

Au evoluat echipele:

CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic – Aneta Udriştioiu (3 goluri), Marit Malm Frafjord (1), Isabelle Gullden (6), Iulia Curea (5), Cristina Neagu (3), Sabina Rosengren Jacobsen (1), Line Anna Ryborg Joergensen (7), Camille Ayglon Saurina, Oana Manea (1), Amanda Kurtovic (1), Gnonsiane Niombla (2), Nathalie Hagman, Majda Mehmedovic (1). Antrenor: Per Andre Johansson.

Rostov: Mayssa De Oliveira Pessoa, Galina Mehdieva – Elena Slivinskaia, Iulia Managarova (1), Maia Petrova (1), Ana Sen (1), Ana Viahireva, Marina Sudakova (5), Ksenia Makeeva (2), Reghina Kalinicenko (4), Siraba Dembele (2), Katarina Bulatovic (4), Ekaterina Ilina (3), Alexandra Stepanova, Alexandrina Cabral Barbosa (2), Viktoria Borşcenko (5). Antrenor: Frederic Bougeant.

Arbitri: Jelena Mitrovic, Andjelina Kazanegra (ambele din Muntenegru); delegaţi EHF: Anja Freser (Slovenia), Jutta Ehrmann-Wolf (Germania).

Leave A Reply

Your email address will not be published.