Zakharova a răspuns declarațiilor Ucrainei privind podul din Crimeea

0 138

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zakharova, a răspuns declarațiilor părții ucrainene privind deschiderea podului Crimeei. În opinia ei, ele sunt făcute din “disperare totală”.

Zakharova a menționat că există întotdeauna o oportunitate de a stabili legături, de a construi din nou relațiile dintre Rusia și Ucraina. ”Oamenii își doresc să construiască, să ducă o viață mai bună, să fie pace. Comentariile Kievului sunt de neânțeles”, a precizat Zakharova.

În opinia ei, propaganda ucraineană va spune că totul este aranjat, că “nimic nu este real, că oamenii au fost manipulați”.

“Dar înainte de asta, aceiași oameni au spus că nu va exista niciun pod, că este imposibil din punct de vedere tehnic, că este absurd, că toate planurile prezentate și derularea cobstrucției sunt  grafică pe calculator, că toate fotografiile sunt trucate, încercând să găsească unele inconsecvențe în cadrele video, au încercat să o condamne produsul propagandei ruse… dar acum este evident că există un pod “, a concluzionat Zakharova.

Podul din Crimeea

Podul din Strâmtoarea Kerci este cel mai lung din Rusia, lungimea sa fiind de 19 kilometri. Traficul autovehiculelor  a fost lansat cu o jumătate de an mai devreme decât cel stabilit inițial.

Acum, intrarea în pod este permisă autoturismelor și autobuzelor de pasageri. Circulația camioanelor va fi permisă începând cu luna octombrie 2018, trenurile – la sfârșitul anului 2019.

Pe pod, care are două benzi în fiecare direcție, se permite să se circule cu o viteză de până la 90 de kilometri pe oră, iar oprirea este interzisă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.