Italia, înfruntă U.E.: expulzare masivă de imigranți ilegali

0 172

Programul în care s-au pus de acord Mișcarea 5 Stele (M5S) și Liga pentru a guverna în Italia, dedică un spațiu mare gestionării imigrației și propune depășirea actualei reglementări europene de la Dublin și expulzarea masivă a imigranților considerați ilegali și care sunt prezenți în țară. Adoptarea unor măsuri dure pentru combaterea migrației necontrolate a fost tema folosită în campania electorala de cele două formțiuni politice care și-au dat mâna pentru a reuși în acest demers capaital pentru Italia.

Acest program guvernamental asigură că gestionarea imigrației nu este sustenabilă pentru Italia și că, în plus, actualul sistem european de control al fluxurilor migratorii este „un eșec” și „pune în discuție acordurile Schengen”.

Trebuie să se realizeze reducerea presiunilor fluxurilor asupra frontierelor și o revizuire a misiunilor europene actuale din Marea Mediterană, „cum ar fi sosirea imigranților în porturile italiene fără ca Statele europene să aibă o responsabilitate comună”.

Este necesară depășirea acordului de la Dublin, care între altele stabilește că țara care trebuie să se ocupe de o cerere de azil este aceea în care solicitantul a intrat prima dată în teritoriu comunitar.

Se solicită „relocarea obligatorie și automată pe baza parametrilor obiectivi și cuantificabili”. Aceasta include, de asemenea, că orice infracțiune săvârșită de o persoană care așteaptă statutul de refugiat presupune expulzarea imediată a acestuia, cu scopul de a garanta securitatea și ordinea publică.

Propune „centre de ședere temporară pentru imigranții destinați repatrierii”, cu capacitatea de a se „asigura că toți imigranții a căror intrare este ilegală să fie localizabili pe teritoriul lor.”

În Italia există în jur de 500.000 imigranți ilegali și de aceea se propune o serioasă și eficace politică de repatrieri care în opinia politicienilor este o soluție inevitabila si prioritara.

Si, prin urmare, ei prevăd că o parte din resursele destinate primirii imigranților să se ducă la fondurile pentru expulzarea imigranților.

Pe de altă parte, doresc mai multe controale și „închiderea imediată a tuturor asociațiilor radicale islamice sau a moscheilor care se constată că sunt ilegale”.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.