Putin: Sancţiunile seamănă cu un joc de fotbal la care se aplică reguli de la judo

0 170

Președintele rus Vladimir Putin a comparat sancțiunile economice cu desfășurarea unui meci de fotbal conform regulilor de la judo, când a răspuns vineri unei întrebări privind restricțiile anti-ruse impuse de Occident la Forumul Economic Internațional de la St Petersburg din 2018.

“Situația din lume este de așa natură încât este ca și cum toată lumea joacă fotbal, dar, în același timp, aplică reguli de judo. Deci, ajungem la acest joc interesant, nu este nici fotbal, nici judo, ci doar haos “, a explicat Putin.

Potrivit șefului statului, “bastonul de sancțiuni” este folosit mai des în lume, și nu doar în ceea ce privește Rusia. Președintele Putin a subliniat că aceste sancțiuni și efectele lor sunt depășite. El a spus că economia rusă s-a stabilizat deja, în ciuda scăderii simultane a prețurilor pentru bunurile exportate, a restricțiilor și a altor obstacole.

“Dar am reușit să călătorim pe această cale și mai mult decât atât, într-o anumită măsură, ne-am întărit economia”, a subliniat el. Putin a subliniat că sancțiunile încă duc pierderi de ambele părți și împiedică creșterea economică, totuși “într-un anumit moment, are loc un progres, se găsesc soluții și totul pare să se fi redresat, în cele din urmă o astfel de politică nu are nici un sens“, a spus el.

Putin a adăugat că unul dintre motivele pentru care a fost inclusă Rusia pe acste liste de sancţiuni a fost necesitatea de a împiedica dezvoltarea tehnologiilor de apărare. Cu toate acestea, Rusia a “depășit deja mulți parteneri” în acest aspect, a subliniat președintele cu încredere. El sa referit, în special, la inovațiile interne de ultimă generație, prezentate recent, în acest domeniu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.