Putin: Avionul MH17 nu a fost doborât de o rachetă rusească

0 155

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că avionul de linie MH17 al Malaysia Airlines nu a fost doborit de o rachetă rusească, a informat „Reuters“ citat de news.bg

Putin a respins concluzia anchetatorilor olandezi că în atac a fost folosit un sistem de apărare anti-aerian rusesc. Recent, Olanda și Australia au acuzat oficial Rusia că se află în spatele doborârii cursei.  O investigație internațională condusă de olandezi a concluzionat că racheta cu care a fost doborât avionul aparţine forțelor armate rusești. Moscova, totuși, contestă faptul că racheta care a lovit MH17 ar fi fost utilizată după 2011.

Întrebat la Forumul economic din Sankt Petersburg dacă o rachetă rusească a doborât avionul, el a răspuns: “Bineînțeles că nu.”Liderul rus a adăugat că Moscova nu poate avea încredere totală în revelațiile Olandei, deoarece Rusia nu a participat la anchetă.

Putin a comentat si alte declaratii.

El a avertizat că iesirea SUA din acordul nuclear cu Iranul poate provoca instabilitate periculoasă prin apariția unor noi amenințări pentru Israel, în cazul în care republica islamică îşi reia programul său nuclear, informeaza AP.

“Nu putem rezolva lucrurile cu Coreea de Nord. Avem oare nevoie de o altă problemă de același nivel ?!”, a întrebat el la forumul de afaceri.

Șeful statului rus a subliniat că administrația americană sub Barack Obama, a jucat un rol-cheie în negocierile cu Iranul și a subliniat că schimbarea drastică în politica Statelor Unite evidențiază riscurile la adresa stabilității globale.

„În cazul în care acordurile internaționale sunt revizuite la fiecare patru ani, acest lucru ar duce la orizont zero procente pentru şansa de soluţionare a diferendelor. Vom crea o atmosferă de nervozitate și lipsa de încredere“, a avertizat Putin.

Cu un zâmbet, Putin a declarat că Rusia ar putea proteja Europa dacă controversa sa cu SUA asupra Iranului ar crește.

“Nu vă faceți griji, vă vom ajuta să vă asigurați securitatea”, a spus el. Macron a răspuns că Franța și aliații se pot ajuta singuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.