Cupa României/Craiova joacă din nou cu un trofeu pe masă după o pauză de 18 ani

0 136

Echipa lui Devis Mangia a ajuns în ultimul act după ce a elimiat-o în semifinale pe FC Botoșani. Oltenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 5-1, în timp ce returul din Moldova s-a încheiat cu victoria Botoșaniului, 2-1. A fost insuficient pentru moldoveni, iar Oltenia are în această seară din nou șansa de a obține un trofeu fotbalistic.

Un sfert de veac de secetă

Astfel, craiovenii au din nou șansa de a cuceri trofeul, ultima oară acest lucru întâmplându-se în 1993, când s-a impus în fața Daciei Unirea Brăilă. Oltenii au ajuns de 11 ori în ultimul act al competiției, reușind să triumfe în 6 dintre finale. Ultimele trei experiențe au fost triste pentru suporterii alb-albaștrii, Craiova pierzând cu Dinamo (2000), Rapid (1998) și Gloria Bistrița (1994).

“Este un trofeu pe care ni-l dorim foarte mult, Craiova are nevoie să revină în prim-planul fotbalului românesc, iar Cupa României ar face acest lucru posibil. Suporterii olteni merită un trofeu, sunt cei mai frumoși din România”
Alexandru Băluță, mijlocaș Club Sportiv U Craiova

Parcursul celor de la CSU Craiova în Cupa României

Sepsi – Club Sportiv U Craiova 0-2
Afumați – Club Sportiv U Craiova 2-3
Club Sportiv U Craiova – Dinamo 1-0
Club Sportiv U Craiova – FC Botoșani 5-1, 1-2

Lot Clubului Sportiv U Craiova

Portari: Nicolai Calancea, Laurențiu Popescu, Miodrag Mitrovic
Fundași: Tiago Ferreira, Marius Briceag, Renato Kelic, Apostol Popov, Radoslav Dimitrov, Ivan Martic, Răzvan Popa, Florin Gardoș
Mijlocași: Vladimir Screciu, Gustavo Di Mauro, Alexandru Mateiu, Alexandru Băluță, Nicușor Bancu, Fausto Rossi, Alexandru Mitriță, Cristi Bărbuț, Ovidiu Bic, Andre Santos; Hristo Zlatinski, Lucian Buzan
Atacanți: Andrei Burlacu, Dominik Glavina, Jovan Markovic

Mitriță: “Din nou va fi sărbătoare în Oltenia!”

Alexandru Mitriță, unul dintre jucătorii determinanți al Craiovei în acest sezon, le promite fanilor că trofeul Cupei României va ajunge în Bănie

– Alexandru, ce înseamnă această finală pentru tine, dar și pentru orașul Craiova, ținând cont că este prima după o pauză de 18 ani?
– E un lucru fantastic că am ajuns pînă în finală, dar suntem obligați să o și câștigăm! Un nou trofeu în vitrina clubului după 25 de ani ar însemna enorm pentru echipă, pentru jucători, pentru întreg orașul și toată Oltenia.

– Care crezi că este atuul vostru în fața celor de la Hermannstadt?
– Cred că suntem o echipă mai experimentată, am avut un sezon intens în Liga 1, cu multe partide puternice. În plus, avem o dorință specifică nouă oltenilor de a realiza lucruri importante. Un alt punct forte al nostru cred că va fi prezența numeroasă a fanilor craioveni la această finală. Toată lumea știe ce atmosferă pot face aceștia, iar avându-i alături cu siguranță vom fi mult mai motivați.

– Crezi că sunteți favoriți ținând cont că adversara voastră este o echipă care abia a obținut promovarea din Liga 2 în prima divizie?
– Ar fi o mare greșeală din partea noastră să cădem într-o astfel de capcană. Finala e un meci aparte, sunt 90 de minute, când orice jucător se motivează excepțional. Personal, voi juca acest meci ca și cum ar fi ultimul al carierei mele, cu determinare și o dorință fantastică de a intra în istorie!

– Ce ar însemna pentru tine să marchezi golul care să aducă trofeul la Craiova?
– Nu acest lucru e important, nu acesta e țelul meu, ci trebuie să-mi ajut echipa să câștige trofeul. Dacă voi marca, ar fi ceva extraordinar, dar Cupa e mai importantă decât o realizare individuală.

“Câștigarea unui trofeu ar însemna enorm, dar cred că am fi putut realiza mai multe lucruri în acest sezon. Niciodată în cariera mea nu mă voi mulțumim cu puțin!”
Alexandru Mitriță, atacant CSU Craiova

Leave A Reply

Your email address will not be published.