30% dintre migranții din Rusia provin din Ucraina

0 153

Cetățenii din Ucraina reprezinta 30 la sută dintre străinii care vin în Rusia, a declarat într-un interviu pentru TASS, șeful adjunct al Serviciului de Grăniceri – Controlul Frontierei al FSB din Rusia, general-colonelul Igor Shmotkin.

Serviciul de Grăniceri al Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse notează creșterea numărului de străini care vin în Rusia în ultimii ani. “În ultimii ani, numărul străinilor care sosesc în Rusia a crescut constant. De exemplu, în 2007, doar 23 de milioane de străini au venit în Rusia; în fiecare an, numărul acestora a crescut și a ajuns la 32 de milioane în 2017 “, a declarat Igor Shmotkin.

„Cel mai mare număr de cetățeni străini în mod tradițional sunt ai țărilor apropiate geografic, în primul rând Ucraina (30%), Kazahstan (13%), Uzbekistan (7,3%), Tadjikistan (4,2%), Azerbaidjan (3,6%) “, a explicat el.

În plus, în opinia sa, există o creștere a numărului de cetățeni din țările mai îndepărtate care sosesc în țară.

“Astfel, în 2017, numărul cetățenilor republicii Coreea care s-au mutat în Rusia a crescut cu mai mult de 1,5 ori, din SUA cu 18% și din China cu 14%”, a subliniat șeful adjunct al Serviciului Grăniceri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.