China acuză SUA de interefrențe în afacerile sale interne

0 127

General-lt. chinez He Lei (foto), vice-președinte al Academiei Militare din China, a declarat că nu sunt bine venite „comentariile iresponsabile“ făcute de către alte țări în ceea ce privește Marea Chinei de Sud informează AFP citat de news.bg

Vorbind în timpul dialogului „ShangriLa“, la care au participat ministrul Apărării James Mathis, înaltul militar chinez a subliniat: „Comentariile iresponsabile ale altor țări nu pot fi acceptate.“

SUA dorește un dialog constructiv cu China, dar va răspunde energic, dacă este necesar, explică James Mathis.
Potrivit generalului chinez, astfel de afirmații sunt interferențe în afacerile interne.

Astăzi, Mathis a avertizat China să nu își sporească capacitatea militară în Marea Chinei de Sud și a remarcat că Statele Unite se află în regiunea indiană și Pacific și intenționează să rămână acolo.

Șeful Pentagonului a acuzat, de asemenea, China că a încălcat legea internațională în Marea Chinei de Sud. Potrivit acestuia, desfășurarea de arme pe insulele disputate este legată direct de scopuri militare. Mathis a avertizat Beijingul asupra posibilelor consecințe.

“Desfășurarea de trupe sau armament pe insulele și riff-urile noastre în Marea Chinei de Sud este în limitele drepturilor noastre suverane, acest lucru este permis de dreptul internațional”, a spus Gen. He Lei în direct la televiziunea de stat chineza.

Leave A Reply

Your email address will not be published.