Soros cere Europei să ofere Africii 30 miliarde de euro pe an pentru a preveni colapsul UE

0 198

Ce urmărește Soros prin această nouă provocare aruncată pe masa Europei?

Miliardarul american George Soros a cerut statelor membre ale Uniunii Europene sa acorde anual Africii 30 miliarde de euro pentru a reduce fluxul de migranți care, susține el, ar putea destabiliza dramatic blocul politic european.

Soros, care a solicitat în 2015 migrația în masă remarcând într-un interviu că „planul nostru tratează protecția refugiaților ca obiectiv și frontieră naționala ca obstacol”, dorește acum ca UE sa plăteasca miliarde de euro în Africa pentru a preveni migrația în masă, informează Kronen Zeitung.

Miliardarul, a cărui Fundație pentru o Societate Deschisă (OSF) a finanțat grupuri activiste extremiste și campanii de frontiere deschise, a adăugat că este puțin probabil ca statele membre ale UE să fie dispuse să cheltuiască banii, susținând că este „mult peste ceea ce doresc statele membre sau pot să-și permită „.

Scriind un comentariu pentru Focus, Soros a spus că, în schimb, blocul ar trebui să se îndatoreze și să împrumute bani pentru a finanța aceasta afacere: „Finanțarea ar putea fi realizată prin atingerea capacității de credit a UE neexploatată ăn mare măsură”.

Noua guvernare populistă de coaliție din Italia este cea mai mare amenințare la adresa Uniunii Europene, potrivit lui Soros, care a spus că țara ar trebui să fie despăgubită cu bani pentru că trebuie să aibă grijă de atâția imigranți care sosesc pe teritoriu italian, în timp ce alte țări ale UE au impus controlul drastic la frontiere.

El a cerut președintelui Emmanuel Macron din Franța si cancelarului Angela Merkel din Germania să joace un rol de conducere comun în această problemă sau să se confrunte cu o creștere tot mai mare a sentimentului antiestablishment din Italia și din alte țări.

Soros a spus chiar că Germania și Franta ar trebui să suporte sarcina proiectului de 30 de miliarde de euro în Africa, afirmând ca banii sunt „arahide în fața a ceea ce este în joc – prăbușirea UE”.

În ultimul an, Soros și reteaua sa de ONG-uri s-au confruntat cu opoziții puternice în Europa Centrala și de Est, premierul maghiar Viktor Orbán conducând miscarea împotriva influenței miliardarului.

După o victorie electorală triumfala pentru Orbán și partidul său Fidesz, Soros și OSF au fost obligați să-și mute operațiunile de la Budapesta la Berlin.

În ciuda faptului că americanii găsesc aliați în cancelarul Merkel și alții din capitala Germaniei, ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, și-a exprimat săptămâna trecută opoziția față de politicile lui Soros, în cadrul unui interviu exclusiv cu Breitbart London, spunând că politicile miliardarului servesc doar elitelor.

„Cred ca vom lucra foarte mult pentru a formula politici împotriva lui„, a spus Grenell.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.