Trump: Koreea abandonează testele nucleare iar noi încetăm manevrele militare

0 144

”Summitul Coreea de Nord-SUA a fost “corect, direct și productiv”. Coreea de Nord nu va lansa rachete și arme nucleare. Luăm în considerare încheierea exercițiilor militare în Coreea de Sud.”

A reieșit clar asta din cuvintele președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, la conferința de presă după discuțiile istorice purtate cu liderul RPDC Kim Jong-un în Singapore astazi, potrivit news.bg

Conferința de presă a durat mai mult de o oră. Potrivit lui Trump, RPDC are potențialul de a fi un loc minunat. El a afirmat că Kim Jong-un a petrecut ore intense, dar Trump a spus că sancțiunile vor rămâne.

Liderul american a mulțumit Singaporelui pentru calitatea sa de gazdă și, de asemenea, a lăudat liderii Coreei de Sud, Chinei și Japoniei. El nu a omis sa-i mulțumeasca lui Kim pentru pasul curajos pe care l-a făcut pentru poporul său.

El a demonstrat că este posibilă o schimbare reală, a spus liderul american și a adăugat că dușmanii ar putea deveni prieteni.

Nu există restricții pe care Coreea de Nord sa nu le poate depăși prin reducerea armelor nucleare și angajarea în comerț, a spus liderul american.

Trump a dezvăluit că Kim Jong-un a fost de acord să distrugă un poligon “mare” de rachete, dar nu a împărtășit detalii.

„Președintele Kim are de-acum posibilitatea ca nimeni altcineva să intre în istorie ca acel lider, care a deschis o nouă eră glorioasă de prosperitate poporului“, a declarat președintele Statelor Unite ale Americii.

Am decis să lăsăm trecutul în spatele nostru, lumea va vedea o schimbare importantă “, a adaugat Kim Jong-un
Liderul american a subliniat faptul că Kim Jong-un a confirmat un angajament ferm față de dezarmarea nucleară completă a RPDC. El crede că Kim este o persoană “foarte talentată”.

Otto Warmbier nu a murit în zadar. Fără Otto,asta nu s-ar fi întâmplat. S-a întâmplat ceva în acea zi, a spus Trump. (NR. E vorba de studentul american ce fusese închis în RPDC). Potrivit lui, acordul va ajuta SUA să economisească mulți bani. Liderul american pare să se angajeze să pună capăt exercițiilor militare dintre Statele Unite și Coreea de Sud.

„Aș vrea să ii trimit acasă, dar acest lucru nu este o parte a ecuatiei chiar acum. Vom opri în cele din urmă exercițiile militare pentru a se instaura o pace stabilă și durabilă” a spus Trump.

Potrivit lui, manevrele militare au fost „provocatoare și nepotrivite“, afirmând că acestea costă o mulțime de bani Statele Unite, luând cea mai mare parte a fondurilor. El a menționat că avioanele zboară șase ore și jumătate de la Guam pentru a lua parte. “Știu foarte multe despre avioane, este foarte scump”, a spus el.

Întrebat cu privire la confirmarea angajamentului de dezarmare nucleară, Trump a răspuns că „vom avea o mulțime de oameni acolo“, adăugând că distrugerea poligoanelor vor fi confirmate de coreeni și observatorii internaționali.

Într-o întrebare despre prizonierii de război și drepturile omului, Trump a răspuns că drepturile omului au fost discutat pe larg.

„Astăzi am discutat problema foarte serios … Ei vor face anumite lucruri. El vrea să facă ceea ce trebuie“, a spus el, adăugând că Kim este un negociator inteligent și un lider „foarte diferit“.

El crede că 100.000 de persoane din lagărele RPDC vor fi printre cei mai mari câștigători ai întâlnirii.

Președintele SUA l-a invitat pe Kim să viziteze Casa Albă “la momentul potrivit”. Donald Trump a mai spus că va dori, de asemenea, să viziteze Pyongyang.

Întrebat despre sancțiuni, Trump a spus că “sancțiunile vor fi ridicate atunci când vom fi siguri că armele nucleare nu mai sunt un factor de amenințare globală. În ceea ce privește timpul necesar, el a spus că dezarmarea nucleară necesită o perioadă mai lungă.

După conferința de presă, Trump a remarcat faptul că Casa Albă va prezenta mai multe detalii cu privire la distrugerea poligoanelor de rachete în RPDC. El a spus că au fost pregătite 300 de sancțiuni „foarte mari și puternice“ săptămâna trecută, dar au fost amânate din cauza întâlnirii, deoarece ar fi fost „lipsit de respect“ pentru Coreea de Nord.

RPDC a demonstrat deja că se angajează să distrugă un pligon de rachete, a adăugat el.

„De la bun început ne-am înteles. Știu când cineva vrea un acord … doar simt, asta e instinctul meu, talentul meu. Cred că vrea să încheie un acord. Vom afla foarte curând, deoarece negocierile continuă“, a spus el dupa întâlnirea cu Kim.

Despre rolul Chinei în dezarmarea nucleară a Coreei de Nord, Trump a minimalizat rolul Beijingului: „Suntem în lucru cu Coreea de Sud și Japonia. Noi lucrăm cu China … într-o măsură mai mică, dar lucrăm cu China.“

China este o țară mare, cu un mare lider, a spus Trump și a clarificat că poate telefona președintelui Xi Jinping înainte de a ateriza în Statele Unite.

Întrebat cu privire la dimensiunea arsenalului nuclear al Coreei de Nord, Trump a spus că a fost „foarte mare“, dar RPDC poate să renunțe la armele nucleare foarte repede. În opinia sa, întâlnirea a adus mult mai mult decât a sperat. “Probabil că vom avea nevoie de un alt summit”, a conchis el.

Întrebat dacă imaginile video prezentate la conferința de presă pot fi folosite de Kim pentru propaganda, Trump a spus că nu este îngrijorat.

În cele din urmă, șeful statului american a declarat că întâlnirea a fost un eveniment foarte important în istoria lumii.

Într-un interviu ABC, Trump a declarat că are încredere în Kim și că liderul RPDC are de asemenea încredere în el. De asemenea, americanul a confirmat că a avut o conversație telefonică cu Kim Jong-un înainte de întâlnire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.