Erdogan a promis o luptă cu teroriștii și eliberarea Siriei

0 211

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a câștigat o majoritate absolută în alegerile prezidențiale, prin urmare, rămâne în funcția de președinte pentru cel puțin încă cinci ani, dar cu puteri mult mai mari.

Potrivit news.bg, el a spus susținătorilor lui în seara trecută, la Ankara, că Turcia iese victorioasă din alegeri, precum și „aceia care suferă în regiunea noastră și toti asupriții lumii.“

„Începând de mâine, vom începe o munca grea, încercând să îndeplinim promisiunile făcute țării noastre. Vom lupta cu mai multă fermitate cu grupările teroriste, vom îmbunătăți reputația internațională a țării“, a declarat Erdogan, adăugând că Turcia va continua să “elibereze pamânturile siriene”, astfel încât refugiații să se poată întoarce în siguranță în Siria.

El a subliniat, de asemenea, susținătorilor săi că Turcia a dat o lecție despre democrație în lume.

Datorită noilor sale puteri, Erdogan a început de asemenea să facă schimbări în aparatul de stat. Prin aceasta, țara se va transforma dintr-o republică parlamentară într-o republică prezidențială.

Erdogan va avea dreptul de a numi 12 dintre cei 15 judecători în cadrul Curții Supreme, Prim-Ministrul interimar dispare, în schimb va numi vicepreședinți.

Între timp, lira turcească a crescut după victoria lui Erdogan, câștigând mai mult de 2 la sută de la începutul anului de comercializare pe piețele din regiunea Asia-Pacific.

Moneda turcă s-a aflat în centrul atenției luna trecută, după ce a ajuns la un record negativ istoric pe 23 mai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.