Rusia acuză Marea Britanie că a mituit membrii Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice

0 112

Rusia consideră că decizia de a prelungi mandatul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) este ilegală. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, citată de publicația news.bg

„Ca rezultat al manipulării politice, precum și prin luare de mită directă de către un număr de delegați și prin șantaj de-a dreptul, Marea Britanie și alte țări care sprijină consolidarea convenției chimice, au reușit să blocheze proiectul de rezoluție, care a furnizat Secretariatului Tehnic al OIAC puterea de a a identifica pe cei responsabili pentru utilizarea armelor chimice în Siria „, a spus Zakharova.

„Considerăm această decizie odioasa si ilegală. Trebuie subliniat faptul că Conferința țărilor participante își depășea sfera de aplicare a mandatului său, în timp ce lua această decizie“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Membrii OIAC au aprobat ieri un importat proiect al Marii Britanii pentru a crește competențele organizației în a decide responsabilitatea pentru atacurile cu arme chimice din Siria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.