Diplomați ruși și finlandezi au discutat detalii despre întâlnire Putin – Trump

0 157

Diplomații din Rusia și Finlanda au discutat în cadrul consultărilor bilaterale de la Helsinki de vineri, aspectele reuniunii viitoare a președinților Rusiei și Statele Unite ale Americii, Vladimir Putin și Donald Trump, a declarat jurnaliștilor directorul Departamentului de Cooperare Europeană din Ministerul rus de Externe, Andrei Kelin (foto).

Întâlnirea dintre Putin și Trump va avea loc la Helsinki pe 16 iulie. Kremlinul a declarat anterior că, la summit, președinții intenționează să discute perspectivele dezvoltării în continuare a relațiilor bilaterale, la fel, probleme de actualitate de pe agenda internațională.

Aceasta va fi prima întâlnire deplină a liderilor celor două țări, fără a face legătura cu summiturile. Cu un an în urmă, Putin și Trump s-au întâlnit întâi la Hamburg în marja G20, apoi au comunicat pe scurt în Vietnam, în noiembrie 2017, la summitul APEC.

„Da, acest subiect a fost atins. Colegii sunt interesați de orice aspecte legate de modul în care discuțiile au avut loc la Moscova. Trebuie remarcat faptul că colegii finlandezi sunt pregătiți de asemenea pentru partea lor în sensul că președintele Finlandei, Sauli NIINISTÖ, intenționează să organizeze întâlniri bilaterale cu Putin și Trump, pentru care își pregătește agenda, partea finlandeză informându-ne în detaliu cu privire la ce probleme va aborda și ce rezultate ar dori să vadă din discutarea acestora, în special a chestiunii Arctice „ a declarat Kelin.

Potrivit lui, schimbul de opinii cu partea finlandeză în ansamblu este la un nivel bun, consultări diplomatice au loc de mai multe ori pe an și acoperă practic întreaga tematica europeana, inclusiv organizații internaționale, probleme de securitate, cooperarea cu UE, aspectele politico-militare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.