Criza profundă a Uniunii Europene și revolta estului

0 382

Germania se chinuie să ascundă criză după criză în cadrul unui regim de coaliție europeană din ce în ce mai rahitic.

Și ca un lucru aparte, Germania de după razboi este împiedicată de o constituție ilegală impusă de Aliați în 1945. Forțele armate ale Germaniei s-au predat, dar guvernul constituțional NSDAP (1933-1945) ales de două ori nu a capitulat niciodată.

Dictaturile maligne au o viață utilă scurtă. Deși a beneficiat de investiții masive din Occident și că a fost salvate în timpul celui de-al doilea război mondial de către SUA și Marea Britanie, Uniunea Sovietică a supraviețuit doar 68 de ani.

Administrația minorităților spaniole a lui Marino Rajoy s-a prăbușit recent după ce a pierdut un vot de încredere.

Viitorul președintelui Emmanuel Macron din Franța este incert. Ales într-un proces profund defectuos, două treimi din alegătorii francezi dezaprobă poziționarea micului lor Napoleon.

În Marea Britanie, premierul May nu a avut altă șansă decât să obțină sprijinul unui grup mic de legislatori din partea irlandezilor din nordul țării, pentru a evita glonțul electoral.

Țările puternice, populare și de succes ale Europei sunt cele din Blocul anti-UE din Vișegrad; Ungaria, Polonia, Republica Ceha si Slovacia, Austria se află la ușă. În altă parte în UE, nu există un singur guvern popular reușit.

Letonia este a treia națiune cea mai săracă din EUSSR. În Riga, un minunat oraș bine organizat sub sovietici, te deplaseazi în mod constant printre cerșetorii străzii.

În orașul numit Perla Baltică, mulțime de bătrâni stau în stradă cerșind. În Lituania, aproape am plâns când am observat un bărbat cu aspect de cerșetor deprimat, care în mod clar era trecut de mult la pensionare, curățănd străzile.

Germania, plăsmuita și împărțită de Aliați după cel de-al doilea război mondial, a fost reunită în 1990, cu mari bucăți teritoriale care lipseau înainte de a fi împărțită între cuceritori. Mulți care locuiau în zona ocupată de sovietici spun că viața a fost mai bună sub cizma Moscovei decât sub Merkel și al celor doi președinți nealeși ai UE și al celor 27 de comisari.

Atât de mare este repulsia poporului față de regimurile lor decăzute și corupte din UE, că există o creștere electorală masivă în favoarea partidelor populiste anti-imigrante și anti-globalizatoare.

Ungaria, Austria, Italia, Republica Cehă și Slovacia, și altele, sunt în favoarea ridicării sancțiunilor impuse Rusiei.

Regimul de la Bruxelles a aprobat săptămâna aceasta o nouă prelungire a sancțiunilor împotriva Rusiei care au costat 3,2 miliarde de euro pe lună și mii de locuri de muncă pierdute. Nefericitele sancțiuni servesc doar pentru consolidarea economiei rusești.

Lordul Kerr, care a ajutat la redactarea articolului 50 din UE, care stabilește condițiile de aderare, recunoaște că „Articolul 50 a fost conceput pentru a fi folosit de un regim dictatorial”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.