SUA oferă Ucrainei 200 de milioane de dolari pentru armată

0 161

Statele Unite au anunțat că vor acorda Ucrainei 200 milioane USD pentru a-și consolida capacitățile de apărare, a transmis news.bg. Pentagonul a comentat că fondurile sunt destinate pregătirii cadrelor militare, comunicării, nevoilor medicale și de altă natură.

Statele Unite explică faptul că, începând din 2014, au oferit Kievului mai mult de 1 miliard de dolari în sprijinul apărării. Apoi, Rusia a anexat Crimeea și au acuzat-o de înarmarea separatiștilor în partea de est a Ucrainei.

Mai mult de 10.000 de persoane au fost ucise în conflict în regiunea de est- Donetsk și Lugansk, cunoscutas sub numele de Donbass. Moscova neagă trimiterea de trupe și livrarea de arme separatiștilor dar admite că “voluntarii” ruși ajută rebeli.

Declarația Pentagonului vine la doar câteva zile după întâlnirea între Donald Trump și Vladimir Putin, fapt care a stârnit critici din partea parlamentarilor SUA care au susținut că Trump a fost prea indulgent cu liderul rus. La întâlnirea din Finlanda, cei doi președinți au discutat o serie de probleme, inclusiv despre criza din Ucraina.

Mass-media a raportat că Putin își propune să organizeze un referendum în vederea soluționarii conflictului din Donbas, dar Moscova nu a comentat oficial informația. Cei doi lideri au derulat convorbirea în prezența unor interpreți și au oferit puține detalii despre ceea ce s-a discutat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.