Despre Adormirea Maicii Domnului

0 156

Maica Domnului nu a murit atunci, la Adormire.. Maica Domnului a murit în clipa în care Fiul ei Și-a dat sufletul pe Cruce, atunci a murit ea! Viața unei mame sunt pruncii ei. Când i-a murit Pruncul Cel Unul născut, atunci s-a sfârșit viața Maicii..

Maria nu a înviat atunci când trupul i-a fost răpit la ceruri, primind din nou ca într-un templu sufletul ei cel sfânt.. Nu. Ea înviase cu mulți ani înainte. Înviase la Învierea Fiului ei.. Înviase în clipa în care L-a văzut pe dulcele ei Fiu vorbindu-i din nou.. Pe El, Învierea și Viața lumii..

Pe Cincisprezece August noi nu comemorăm o moarte, ci o Adormire.. Nu o înviere, ci o trezire.. Un somn de trei zile prin care Cea Vie, Maica Vieții, trebuia să se mute de la moarte la viață și de pe pământ la Cer.

Așa cum zămislirea Mariei s-a făcut fără obișnuita poftă trupească a părinților, așa cum Nașterea Pruncului s-a făcut fără obișnuita durere a mamelor, tot la fel și mutarea Mariei la Cer s-a făcut fără obișnuitul chin al muribunzilor. Pentru că Ea nu a fost o pruncă oarecare. Ea nu a fost o mamă oarecare. Ea nu a fost un om oarecare. Ea, Maria, era Maica lui Dumnezeu.. Și-a adunat Pământul toate puterile și toate sfințeniile sale și a plăsmuit un Dar minunat pentru Creatorul său. Maria este ofranda Pământului oferită Părintelui Ceresc!

Ne apropiem de marea sărbătoare.. Adormirea pe pământ și trezirea în ceruri. Adormirea unui trup omenesc slăbit de neputințele bătrâneții și trezirea unui trup preaslăvit, cu adevărat vrednic de Împărăteasa cerului și a pământului, de Maica lui Dumnezeu și a neamului omenesc.. Mare este sărbătoarea aceasta, frații mei creștini.. Vă plâng pe voi, orfanilor, cei care v-ați îndepărtat de Maica lui Dumnezeu, lipsindu-vă de ea..

Să postim cu drag, să postim cu bucurie acest post al Adormirii! Cine știe, poate la sfârșitul lui ne va învrednici Mama noastră de o adevărată trezire și de o a doua înviere mai înainte de moartea cea dintâi..

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.