Economia Ungariei a crescut cu 4,6% în cel de-al doilea trimestru

0 158

Potrivit datelor brute, produsul intern brut (PIB) al Ungariei a crescut cu 4,6% (şi cu 4,4% conform datelor ajustate sezonier) în cel de-al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, în baza unor prime estimări, Oficiul Central de Statistică al Ungariei (KSH) citat de agenția MTI.

În consecinţă, creşterea economică a continuat să accelereze după ce în primul trimestru al acestui an, respectiv în ultimul trimestru al anului trecut, aceasta a înregistrat o creştere de 4,4%.

În trimestrul II PIB-ul a crescut cu 0,9% comparativ cu trimestrul precedent, potrivit cifrelor ajustate sezonier. La creştere au contribuit majoritatea sectoarelor economiei, dar mai ales serviciile.

La prezentarea datelor, Zsuzsanna Boros Szőkéné, şef de departament în cadrul KSH a subliniat că serviciile, cu excepţia domeniului transporturilor, au avut rezultate bune, în timp ce în industrie, industria prelucrătoare a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cel de-al doilea trimestru, la creşterea anuală a contribuit şi agricultura, în timp ce în primul trimestru, performanţa acestui sector a fost mai slabă. Potrivit datelor brute, în prima jumătate a acestui an, PIB-ul Ungariei a crescut cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.