România – Malta 1-0 (0-0) NAȚIONALA CEA MODESTĂ!!!

0 214

În fond, cum ar zice nenea Iancu, Boooon, i-am bătut și pe ăștia, hai să mergem la gară!!! Sunt 3 puncte în clasament, chinuite dar obținute. Și dacă ne uităm cum s-a chinuit Turcia cu andora mai că ne piere cheful de glume pe seama acestui meci. Fotbaliștii noștri au intrat pe teren relaxați, parcă răsuflând ușurați că au scăpat de meciul cu balaurul Spania. Ca studentul care după o sesiune grea alege să stea o lună numai prin baruri după refacere.

Meciul modest, un gol marcat la debutul primei reprize, minute serioase de tremurat în fața unei echipe mici care a realizat la un momentdat că poate da lovitura. Și era să o facă numai că fanionul tușierului ne-a salvat de la un egal oarecum ridicol.

Am avut în teren 6 foști componenți ai naționalei de tineret, Rus, Ștefan, Marin, Cicâldău, Hagi și Pușcaș. Cu ei în teren, naționala a dominat clar în prima repriză ratând bune situații de a înscrie. Portarul maltez a respins șutul lui andone din minutele 10 și 14, apoi s-a remarcat la șuturile expediate de Marin (min.21) și Hagi (min.27). Pușcaș a trimis mingea pe lângă poartă din poziție favorabilă în minutul 27. Să nu uităm de golul anulat echipei noatre în minutul 11 pentru o poziție de offsaid.

Maltezii ne-au dat emoții în minutul 28 când Tătărușanu a respins in extremis șutul expediat de Corbolan în timp ce două minute mai târziu Farrugia a trimis mingea puțin peste poartă.

Repriza a doua a început bine pentru tricolori, Pușcaș deschinzând scorul cu o lovitură de cap bine plasată însă în urma unei faze suspecte de fault în atac. A urmat apoi o cursă șchioapă pentru marcarea golului doi însă lipsa de inspirație și starea profundă de relaxare a fotbaliștilor români au făcut ca tabela stadionului din Ploiești să rămână neschimbată.

Malta a reuşit să marcheze (88), prin Farrugia, după minge pierdută de Grozav, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Următoarele meciuri vor avea loc luna viitoare, cu Insulele Feroe pe 12 octombrie, în deplasare, iar pe 15 octombrie cu Norvegia la Bucureşti.

Ultrașii din galeria echipei naționale au adresat minute în șir cuvinte triviale Ungariei, au înjurat FRF și UEFA întărind astfel ideea că vom juca fără spectatori meciurile decisive cu Norvegia și Suedia.

Reacții după meci:

„Cred că cele 3 puncte sunt cele mai importante. Normal că publicul voia mai mult, voia spectacol, dar cu echipe de genul ăsta, care se închid, e foarte greu. E bine că am marcat, că am plecat cu aceste puncte. 

Mă bucur că am continuat să marchez, e important pentru mine, fiind atacant. Sper să pot să aduc victorii în continuare, urmează meciuri mult mai grele. 

Va fi greu și cu Insulele Feroe, fiindcă au gazon artificial, e tot o echipă incomodă, deci trebuie să ne concentrăm pe acest meci care urmează. După turneul pe care l-am avut în vară, ar fi un vis de-ale mele să ne calificăm. Va fi superb dacă ne vom califica la European și vom juca pe Arena Națională”, a declarat George Pușcaș la Pro TV.

“Cred că primele 20-25 de minute am avut 2-3 ocazii clare, plus un gol valabil. Nu am avut luciditate, am vrut să dăm goluri multe. Dacă înscriam la golul anulat, toată lumea se liniştea, nu am făcut un joc strălucit. Cu o echipă care în multe momente se apară cu 10 jucători e foarte greu să îi deschizi. Adversarul nu ne-a lăsat să ne facem jocul. Pentru noi era o finală, am introdus o echipă tânără, fără experienţă, care a făcut ca jocul să fie de foarte multe ori fără sens. Sunt trei puncte, rămânem în cursa calificării. Trebuie să analizez foarte bine şi să iau deciziile corecte la următorul meci. Am câştigat doi jucători, pe Bordeianu şi pe Rus. Au confirmat astăzi “, a declarat selecționerul Cosmin Contra, la Pro X, după meciul cu Malta.

Au fost multe reacții după meciul cu Spania, acum abia am bătut cu 1-0. Singurul lucru pozitiv e faptul că am câștigat. Am trăit mai multe meciuri de genul ăsta în care nu merge nimic, ai 1-0, te duci pe atac și iei un gol și se termina calificarea. Am trăit asta și la Steaua și la Anderlecht, se întâmplă. Și noi în teren, vorbeam cu colegii, fotbalul e atât de greu și de dureros, te lovești, ești epuizat fizic.

Ne-a fost greu să-i desfacem, s-au apărat foarte bine, cu marcaj om la om. Mai avem șanse la calificare, suntem la mâna noastră, va fi foarte greu, asta e clar. Mulțumesc suporterilor pentru că ne-au încurajat, după un astfel de meci nu te mai aplaudă nimeni, e un mare merit. Se termina totul cu un egal.

Daca eram cu Spania nu făceam nimic, au fost multe reacții legate de sistem, e foarte greu cu Spania, te pasează indiferent de sistem. Am în minte Steaua cu Manchester City sau cu Lazio, s-au apărat sus și au luat 4-0, 5-0. Puteam să egalăm, să nu uităm asta. Ei au jucători la toate marile cluburi europene, gândiți-vă dacă ar juca Real Madrid cu Ludogorets, FCSB, Slavia Praga.

Poate Tătă, Chiricheș s-ar putea bate la nivelul lor. E dureros când te chinui cu Malta, îmi pare rău și pentru Mister, e dureros. Am simțit tensiune, și pe Mister foarte dezamăgit, e normal, ne pare rău pentru ca n-a fost o problemă. Și dacă ne-am apărat cu 5 ce? Era oricum greu să faci posesie cu Spania, e clar”, a spus Alexandru Chipciu, la Pro TV.

”Nu avem niciun semnal, aşteptăm şi noi deciziile comisiei. Suntem foarte mâhniţi, pentru că, până la urmă, vorbim de câţiva indivizi care spun că ţin că România, că îi interesează, că le pasă de România, dar vedem că le pasă doar de ei înşişi.

Ne uităm şi noi acum ce a scris observatorul UEFA în raport şi să vedem implicit ce alte amenzi trebuie să plătim.

Toate aceste amenzi înseamnă bani mai puţin pentru tot ce înseamnă dezvoltare pentru fotbalul românesc, bani mai puţini pentru infrastructură, bani mai puţin pentru competiţiile de copii şi juniori. UEFA te amendează, şi dacă e să avem şi un stadion închis, cu atât mai mult. Să nu mai vorbim de suportul pe care îl ai din partea suporterilor, susţinerea”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF la finalul confruntării dintre România şi Malta.

“Sunt foarte dezamăgit, meritam egalul. Am surprins pe multă lume cu jocul nostru. Mâine toată lumea va şti că am pierdut cu 1-0. Am spus că vom folosi mulţi jucători tineri, ăsta e viitorul fotbalului maltez. Prefer să sufăr acum, dar pe viitor să câştigăm.

Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-aţi rostit. Ce le-aş fi putut cere mai mult jucătorilor mei? Au alergat, au jucat al cel mai înalt nivel. Pe viitor cred că putem face lucruri şi mai bune. Avem susţinerea federaţiei, trebuie să introducem şi mai mulţi jucători tineri, trebuie să avem răbdare şi să nu cerem mult acum. Suporterii români ne-au aplaudat. Să joci împotriva unei echipe mari precum ce a României, iar la final să fii aplaudat e important pentru noi.

Înainte de toate am cerut să ne ofere infrastructură şi zboruri charter, iar aceste lucruri ne-au ajutat mult. Noi mulţi ani am fost în zona de confort, dar schimbarea se vede acum. Nu putem bate România după un an şi două luni, suntem o ţară mică cu o selecţie mică, dar putem progresa”, a spus selecționerul Maltei la finalul meciului.

ROMÂNIA – MALTA 1-0
A marcat: Pușcaș (46)

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu – 7. Chipciu, 4. Rus, 6. Chiricheș-cpt., 21. Ștefan – 19. Bordeianu, 18. Marin (8. Stanciu 59), 22. Cicâldău – 11. Hagi  (10. Grozav 72) – 9. Pușcaș (13. Keșeru 77), 23. Andone. Selecționer: Cosmin Contra
Rezerve: 1. Radu, 16. Niță – 2. Benzar, 3. Toșca, 5. Nedelcearu, 14. Păun, 15. Anton, 17. Deac, 20. Maxim

MALTA: 1. Bonello – 4. Borg, 5. Agius, 22. Z. Muscat – 15. Corbolan, 13. Vella (6. Grech 86), 11. R. Muscat, 21. Gambin (19. Zerafa 81), 7. Mbong – 9. Farrugia, 10. Nwoko (17. Effiong 72) . Selecționer: Raymond Farrugia
Rezerve: 12. Hogg, 16. Haber – 2. Micallef, 3. Apap, 8. Fenech, 14. Xuereb, , 18. N. Muscat, 20. Pisani, 23. Caruaua

Leave A Reply

Your email address will not be published.