(VIDEO) Iranul a ridicat steagul roșu de luptă pe cupola Moscheei Jamkaran! În tradiţia şiită înseamnă apel la răzbunare

0 238

Recent, autoritățile Republicii Islamice Iran au ridicat Drapelul Roșu al lui Hussein deasupra Sfintei Cupole a Moscheei Jamkaran, în Qom. Ridicarea steagului roșu oferă un semnal precis – indică faptul că urmează un război major sau este în curs.

Rapoartele de până acum indică faptul că este prima dată când Iranul a desfăcut acest steag peste Sfânta Cupolă, un steag plin de simbolism religios legat de eshatologia islamică, timpurile de sfârșit și spectrul războiului total de proporții epice și religioase.

Acesta nu este un steag al jalei sau al unei amintiri întunecate. Este un steag care indică faptul că Iranul își mobilizează întreaga societate spre un conflict niciodată văzut. Rețineți că acest steag nu a fost desfășurat nici în timpul războiului Iran-Irak.

Steagul Roșu al lui Hussein ridicat deasupra moscheii simbolizează forța bătăliei precum cea a Karbalei și culoarea sângelui care poate fi curând turnată ca sacrificiu și pentru dreptate asupra uciderii generalului Qassem Soleimani, care acum a devenit Shahid Soleimani (mucenic Soleimani). Cu toate acestea, ajunge cu mult peste cel al martirilor șiiți și vorbește despre evenimente care se vor desfășura în scurt timp.

Moscheea este considerată una dintre cele mai semnificative din Iran, iar în ultimii ani a cunoscut un interes mult mai mare, în special din partea tinerilor.

Iranul a declarat, vineri, Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și secretarului general, Antonio Guterres, că își rezervă dreptul la autoapărare în conformitate cu dreptul internațional, după ce Statele Unite l-au ucis pe Qassem Soleimani, principalul comandant al forței elitelor Quds a Gărzilor Revoluționare Iranului.

Ambasadorul iranian al ONU, Majid Takht Ravanchi, a scris într-o scrisoare că uciderea lui Soleimani „prin orice mijloace, este un exemplu evident de terorism de stat și, ca faptă penală, constituie o încălcare gravă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional, inclusiv, în special, cele prevăzute în Carta Națiunilor Unite.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.