Scrisoare către clujeni (II)

0 438

Vă salut pe toți, din nou!

Sunt Valentin Cuibus. Acum două zile v-am trimis prima scrisoare. Mai țineți minte? Sunt profesor și mă onorează acest statut, pentru că, dintotdeauna, dascălii au purtat cu demnitate și implicare totală responsabilitatea educației tuturor generațiilor care au adus Clujul acolo unde merită.

Omul prin natura lui este tributar trăirilor personale, ca atare cu toții, oricât ne-am fi educat caracterul, avem judecăți de valoare, dar și prejudecăți, un dram de modestie, dar și un dram de aroganță, pace interioară, dar și neliniști. Cei care mă cunosc știu cum sunt și cum judec situațiile dincolo de aparențe și sub nicio formă nu voi încerca prin aceste scrisori să vă schimb gândirea, percepțiile, trăirile. Ci doar, pentru că a venit rândul unei alte amintiri, să împart cu voi trăirea mea de dascăl atunci când Cluj-Napoca, orașul nostru, a devenit și mai mult pe harta lumii.

În ultimul meu mandat de inspector general școlar, Clujul a găzduit cu succes Olimpiada Internațională de Matematică. Prevăzută a se desfășura la București, lipsa capacității organizatorice a capitalei l-a adus la noi, în Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei. Ce înseamnă cu succes?!

Să vedem! Participare: olimpici din 114 țări. Mai exact, 650 de concurenți. Locație: Sala Polivalentă. Principala resursă umană: 1500 de voluntari din rândul profesorilor și al elevilor. 8 luni de pregătire a marelui eveniment, de către o echipă de 60 de colegi. Atragerea unei finanțări de 1,2 milioane de euro, din care 800.000 de euro din sponsorizări. Coagulare în jurul manifestării a multor lideri ai comunității clujene, indiferent de culoarea politică. Recunoaștere: Președintele Olimpiadei Internaționale de Matematică, Geoff Smith, spunea: „Va fi foarte greu ca altcineva să ajungă la nivelul de organizare pe care l-ați reușit aici!”.

Acest eveniment unic va rămâne o experiență extraordinară pentru mine, un reper pentru comunitate și dovada a ceea ce putem reuși împreună!

Ceea ce v-am împărtășit aici dovedește încă odată că nimic nu e posibil fără sprijinul și implicarea unei echipe excepționale de colegi, de Oameni! Casa Regală a României are sloganul „Nihil Sine Deo!” – „Nimic fără Dumnezeu!”. Experiențele mele de viață m-au determinat să completez: „Nimic fără oameni!”. Aparținem comunității, ne-a dat cât am putut noi primi, firesc este să îi dăm ceva înapoi comunității!

Sunt Valentin Cuibus! Am multe să vă împărtășesc, pentru că aici mi-am trăit întregul care am devenit. Îmi doresc să devin unul dintre clujenii care rămân în memoria orașului! Voi candida la Primăria municipiului Cluj-Napoca din partea Partidului Social Democrat (P.S.D.) și foarte important pentru mine și pentru noi toți este să ne facem datoria civică și să mergem la vot în 27 septembrie.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat lecturii,

Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru comunitate!

Valentin Cuibus

Candidat Primar

Municipiul Cluj-Napoca 

Leave A Reply

Your email address will not be published.