Să-l ia naiba de click că numai belele face…

0 506

Ridicol! Să pui trei semnături pentru un articolaș care s-a devedit a fi o minciună este amatorism curat. Dar, dorința de senzație, de click-uri și de a spune concurenței cu un zâmbet sardonic ”te-am luat fraiere” sunt mult mai mari decât decența unei simple verificări. Cazul de astăzi se referă la FCSB / Steaua, club care vinde oricând și în orice situație pentru că are milioane de suporteri.

Cei trei ”scribălăi” au scris că roș-albaștri au mers de la București la Timișoara cu o cursă de linie, jucătorii călătorind în aeronavă alături de cetățeni cu plasa de rafie în brațe. ”S-a încălcat protocolul” au urlat scribălăii alergând disperați, inghesuindu-se pe scări, să ajungă la un telefon și să sune la UEFA ca să anunțe ca roș-albaștri au călcat pe bec. Mureau de nerăbdare să fie primii. Numai că tot scenariul s-a dus dracului ca fumul din țigara lui Ioanițoaia care ardea pe vremuri în birourile gazetei. E greu să telefonezi ofițerului de presă al FCSB și să ceri o poziție oficială din partea clubului. Articolul nu ar mai fi avut substanță, i s-ar fi luat clopoțeii care chema lumea să vadă circul. Mama mă-si de treabă! După scurt timp apare în ”gazetă” un alt articol plin de scuze față de FCSB dar și față de cititori.

Ce să vezi!? FCSB s-a dus la Timișoara cu o cursă charter respectând întocmai protocolul impus de UEFA. Ridicol! Tot ”scribălăii” gesepiști au scris după returul semifinalei de cupă cu Dinamo că la stația de amplificare a ”Arenei Naționale”, FCSB a pus scandări ale galeriei care proferau trivialități la adresa adversarului. Firește, minciună. Băieții nici nu s-au obosit să sune, să verifice, să reasculte ”banda”. Ar fi aflat că, la mică distanța de zona tehnică au stat oficialii dinamoviști care cu siguranță ar fi protestat dacă ceva nu era în regulă. Prin urmare, surdul nu le aude dar le potrivește.

Pe vremuri, când chiar se muncea în presă, exista moda ca doi sau trei jurnaliști să semneze un material de presă. Dar aceea era o anchetă elaborată, cu documente, facsimile, declarații. Stres mare azi. Din cauza plasticului și a electricității ca să cităm o replică dintr-un film. Ca să scrii trei rânduri este nevoie de 3 ”scribălăi”. Ce face click-ul din presă…

Scribălău – așa era numit un ziarist, personajul principal din filmul ”Atac în bibliotecă” interpretat de rergretatul actor Șerban Ionescu

Leave A Reply

Your email address will not be published.