Ceremonial cu dublă însemnătate în Portul Militar Brăila

0 466

Marți, 20 iulie, în Portul Militar Brăila a avut loc ceremonialul de predare-primire a comenzilor Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” și Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”.

În cadrul ceremoniei cu dublă însemnătate, comandorul Constantin Grosu a predat comanda Divizionului 88 Vedete Fluviale locțiitorului comandantului, comandor Antoanel Vătămanu. La rândul lui, comandor Constantin Grosu a primit comanda Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie de la comandor Marcel Neculae care a fost numit în funcția de locțiitor al Componentei Operaționale Navale.

În ambele secvențe ale ceremonialului, comandantul Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, a făcut scurte prezentări ale carierelor noilor numiți în funcții sau împuterniciți și a ținut să-i felicite și să le ureze succes în noile funcții, asigurându-i totodată de sprijinul comenzii Comandamentului Flotilei Fluviale.

După predarea-primirea mărcilor unităților, foștii comandanți ai celor două divizioane au luat cuvântul, mulțumind personalului unităților la comanda cărora s-au aflat. „Cred eu că am reușit să sudăm o echipă solidă, unită, cu un spirit competițional funcțional constructiv ceea a dus la atingerea tuturor obiectivelor și îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate”, a punctat în alocuțiune comandor Marcel Neculae.

Cu același prilej, șeful compartimentului mobilizare din Comandamentul Flotilei Fluviale a dat citire ordinului de numire a comandorului Dragoș-Eugen Tătăranu în funcția de locțiitor al comandantului la Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”. Activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul Flotilei Fluviale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.