Un posibil scenariu al viitoarelor actiunilor ale Rusiei în Ucraina

0 630

Judecând după cum se dezvoltă evenimentele în Donbass, eliberarea completă a teritoriului RPD, poate dura încă o lună și jumătate. Dar ce se va întâmpla după ?

👉Cucerirea Harkovului, al doilea oraș ca importanță din Ucraina? Sau Zaporoje, unde sunt fabricile de motoare „Ivchenko-Progress” și „Motor Sich”? Dar principalul centru de construcții navale din fosta URSS, Nikolaev, precum și a nodului maritim Ochakov ? Ce să mai zic de Odesa și accesul în Transnistria ? Există multe direcții pentru manevră, dar forțele ruseșt, implicate în operațiunea specială, nu sunt suficiente pentru toate.

👉Harkovul, situat la doar câteva zeci de kilometri de granița cu Rusia, nu pleacă nicăieri. Cel mai probabil, următorul pas va fi Nikolaev, pentru a elimina loviturile Ucrainei asupra orașului Herson. Eliberarea Ochakov și a malului drept al estuarului Nipru-Bug din regiunea Nikolaev este necesară, în caz contrar portul Herson va rămâne într-o blocadă navală permanentă.

👉De la Nikolaev, automat al doilea pas este Odesa. Izolarea Ucrainei centrale de litoralul mării Neagre va priva Forțele Armate ale Ucrainei de capacitatea de a primi echipamente , muniție, combustibil și alte provizii NATO prin România și R. Moldova. Preluarea regiunii Odessa sub controlul Forțelor Armate ruse va permite rezolvarea problemei Transnistriei, prin crearea unui coridor pe uscat, către această exclavă izolată.

👉Următorul pas ar fi o nouă direcție de lovire, dinspre sud asupra Ucrainei de Vest, pentru a separa partea centrală a acesteia de țările NATO. După ce a pierdut granița comună cu Polonia, România și Moldova, Kievul va rămâne fără aprovizionare cu arme, muniție și combustibil. Înfrângerea Forțelor Armate ale Ucrainei nu mai poate fi amânată de NATO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.