Exclusiv!!! Ofensiva din mișcare a rușilor la Soledar s-a încheiat cu o victorie mare.

0 821

Anterior am spus că generalul Serghei Surovikin a decis să înceapă ofensiva pe segmentul de front Bahmut-Soledar și că lovitura principală este dată pe direcția Soledar. Ocuparea Soledar a fost finalizată, rămășițele Brigăzii 61 de Asalt ucrainiană au părăsit deja orașul. Contrar așteptărilor lui Surovikin, orașul a fost apărat doar de Brigada 61 de Asalt, generalul Valeri Zalujnîi preferînd să creeze o linie puternică de apărare, cu 4 brigăzi de tancuri și infanterie mecanizată, la vest de Soledar ( vezi Harta 1 ).

(HARTA 1)

Duminică dimineața, la sud-est de Soledar, luptătorii Wagner au angajat lupta cu armata ucrainiană din oraș. Mișcarea lui Wagner s-a dovedit o acțiune demonstrativă, în timpul căreia, cîteva unități de cercetare ale parașutiștilor ruși de la Yakovlivka, îmbarcate pe blindate, au reușit să se infiltreze pe la periferia de nord a Soledarului, realizînd aici un cap de pod. În loc să înainteze ca să facă joncțiunea cu Wagner, parașutiștii au avut ca misiune neutralizarea cîmpului de mine din partea de est a Soledar, prin utilizarea sistemelor UR-77. Prin culoarele făcute în cîmpul de mine, au pătruns imediat tancurile și transportoarele blindate de trupe rusești. Operația armatei ruse a realizat surprinderea inamicului, fiind bine concepută și executată. Odată cu căderea nopții, Brigada 61 de Asalt a început retragerea din Soledar, pentru a evita încercuirea ( vezi Harta 2 ).

(HARTA 2)

Extrem de ciudat, dar Brigada 17 Tancuri a Ucrainei care este dispusă de-a lungul căii ferate situată la 10 km vest de Soledar, nu a executat niciun contra-atac în sprijinul apărătorilor orașului, așa cum se așteptau rușii. Cel mai probabil, această mare unitate se sprijină pe un detaliu de relief ( rîul Bahmutka ), amenajat din timp și așteaptă forțele rusești pe acest aliniament fortificat ( vezi Harta 3 ).

(HARTA 3)

În cursul zilei de luni, la sud de Soledar, PMC Wagner a luat cu asalt localitatea Krasnaia Gora, pe care a ocupat-o. Pentru ucrainieni, nu este important satul ci menținerea sub control a căii ferate dintre Siversk și Bahmut și a autostrăzii M 03 care pleacă de la Krasnaia Gora și duce direct la Slaviansk. Practic, Wagner a ajuns în fața celor 2 obiective.

Zalujnîi a dispus la vest de Krasnaia Gora, de-a lungul căii ferate, Brigada 4 Tancuri ( vezi Harta 4 ). Dispozitivul de apărare a zonei Krasnaia Gora, a mai inclus și Brigada 24 Mecanizată ucrainiană, care a cedat în fața Wagmer și a fost retrasă în spatele Brigăzii 4 tancuri. În rezervă, a fost plasată Brigada 63 Mecanizată, cu forțe proaspete și complete. Brigada 63 poate fi trimisă să intervină atît pe direcția Soledar cît și pe direcția Krasnia Gora ( vezi Harta 5 ).

După ce a lichidat în mare viteză avanposturile ucrainiene de la Soledar și Krasnaia Gora, armata rusă s-a trezit în fața adevăratei poziții de apărare ucrainiene. Este greu de previzionat cum va evolua situația pe acest segment de front. Dar trebuie să ținem cont că rușii sunt deciși să-i termine repede pe ucrainieni, temperaturile sunt între -6 și -13 grade Celsius și terenul este înghețat. Ceea ce permite manevre pe spații mari cu blindate și-i avantajează pe ruși. Este posibil să asistăm la prima mare bătălie de tancuri de la începutul campaniei din Ucraina, care să implice 200-400 de tancuri ( vezi Harta 6 ).

https://reseauinternational.net/loffensive-de-la-russie…/

Dacă voi avea timp liber, voi vorbi azi și despre rezultatele ofensivei de la Bahmut, unde s-au întîmplat lucruri uluitoare. Nu vi se pare ciudat că generalii de televiziune tac ca peștii în zilele acestea ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.