Putin începe să zică lucruri din ce în ce mai interesante !

0 700

Un aspect pe care poate l-ați omis: în discursul de ieri, Putin a anunțat o schimbare a obiectivului operațiunii speciale. Acum, aceasta nu este apărarea Donbass-ului, ci mai larg, apărarea teritoriilor istorice rusești Și acesta, cel puțin pentru România, este teritoriul până la Izmail și Chilia.

La întâlnirea cu studenții Universității de Stat din Moscova, președintele rus Vladimir Putin, de fapt, a subliniat pentru prima dată scopul final al operației : „În primul rând , aceasta este protecția oamenilor și protecția Rusiei însăși de amenințările pe care încearcă să le creeze în propriile noastre teritorii istorice adiacente nouă”. A doua parte a declarației este importantă aici – cea care se referă la amenințările venite din „propriile noastre teritorii istorice adiacente nouă”.

În secolul al XX-lea, teritorii mari, cu milioane de oameni au fost transferate la Ucraina prin ordin. Locuitorii bazinului Donețk, Harkov, Krivoy Rog, nu s-au considerat ucraineni și au cerut autonomie. În timpul Războiului Civil, câtva timp a existat Republica Donețk-Kryvyi Rih, care cuprindea aproape o treime din Ucraina actuală. Totuși, legătura istorică cu Rusia nu s-a pierdut acolo și indiferent de modul în care politicienii au desenat harta, acest pământ era rusesc și va rămâne așa pentru totdeauna.

Declarația lui Putin, în care se vede umbra aceleiași Republici Donețk-Krivoy Rog, sub a cărei renaștere există o bază istorică, nu mai este doar o promisiune de a proteja teritoriile Donbassului și de a realiza denazificarea Ucrainei.

Acești pași au fost exprimați anterior ca obiective ale operațiunii speciale, dar acum este ceva mai mult – este o recunoaștere a faptului că rușii sunt conștienți de responsabilitatea lor istorică și sunt gata să apere pământurile pe care strămoșii lor le-au construit.

Foarte plastic se exprimă președintele Putin, ce păcat că AL Nostru e mut când e vb de România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.