Box-Mall-ul de pe locația fermei din Florești se va numi ”Ferma Animalelor” și va fi finanțată de George Orwell

0 165

            Majoritatea cotidianelor online clujene și floreștene au jubilat azi, gândindu-se la marele sacrificiu făcut pentru informarea corectă a cetățeanului-cititor. Sunt sigur că deja știți cu toții de marea oportunitate de la Florești și când spun oportunitate mă gândesc la sosirea investitorului misterios, Daniel Ghiță, cel care reprezintă interesele unui investitor belgian și același ”cel” care răspunde selectiv la telefonul personal. De ieri, de când s-a sifonat această informație în spațiul public, prin trei instituții media care și-au bătut joc de ceea ce ar trebui să însemne profesionalismul în mass-media, toți ”presarii” clujeni, de la ucenici la novice sau redactor șef au încercat să-l găsească pe misteriosul investitor. Au stat la coada apelului telefonic, doar pentru a-i smulge marea mărturisire care să confirme mega-investiția din Florești. Miza pentru floreșteni nu este mall-ul (pe care îl au deja la trei kilometri, respectiv Polus) ci relocarea și dacă se poate, dispariția fermei de pui. Unii dintre ei au reușit să-l contacteze telefonic, chiar spun că dețin înregistrarea conversației telefonice private pe care au avut-o cu presupusul investitor.

b0fe22b9328c047a87f0788c01f504ec

Eu nu cred în această poveste deloc. Acest subiect și modul în care a fost el ticluit este una dintre cele mai mizerabile și puerile manipulări la care am asistat. Vă ofer argumentele mele: nu există acea adresă de e-mail, personajul Ghiță este un actor prost care joacă sub o regie infantilă (atunci când acceptă o discuție telefonică scurtă) și pozele schițelor, sau mai precis pozele proiectului. Iarăși am sunat la 112 când am văzut pozele. Uitați-vă cu atenție la ele. Acele schițe nu aparțin unui proiectant sau arhitect. Sunt ridicole. Cred că ele sunt rezultatul unei ore eșuate de racheto-modele de la Palatul Copiilor  (mai degrabă al Pionierilor), când pentru că profesorul și-a uitat acasă ochelarii au făcut o ora de traforaj viteză și prima lecție a fost să deseneze ceea ce vor să decupeze ulterior cu traforajul. Dacă credeți cumva că un investitor serios va prezenta vreodată asemenea schițe, atunci vă înșelați. Dacă vreodată veți cunoaște un investitor care trimite e-mailuri la adrese eronate, altele decât cele care sunt direct vizate pentru că beneficiarii acelor adrese de e-mail sunt factori de decizie sau influență, atunci acel investitor este un ageamiu, un impostor. Dacă credeți că un investitor serios va sta de vorbă cu presa înainte de a-și finaliza negocierile, atunci sunteți verii mai mici ai omului din Atlantis și în fiecare noapte vă învelește la culcare o clonă a Biancăi Drăgușanu! Oameni buni, deschideți ochii, treziți-vă simțurile. Chiar în această seară, la o tentativă eșuată de dezbatere publică între candidații la primăria comunei Florești (pe care am fost invitat să o moderez), primarul în exercițiu Horia Șulea a dorit să precizeze clar, că nu are amănunte despre această investiție și că nu are știință de vreo tranzacție care să implice vânzarea sau relocarea fermei de pui. Conform declarației primarului, e-mailul a ajuns pe adresa primăriei pe motiv că adresa arhitectului șef al comunei (unde ar fi trebuit să ajungă de fapt pozele și solicitarea sprijinului în vederea depunerii și obținerii unui certificat de urbanism cu titlu informativ) nu era cea corectă.

b1c6ca9a4def04e13329871f5e92b63d

Pe scurt, oameni buni: nu cred în acest proiect, nu cred în autenticitatea informațiilor care se vehiculează. Pentru floreșteni, strict pentru ei și pentru creșterea nivelului de trai, măcar din punctul de vedere al confortului habitatului lor personal și al aerului pe care-l respiră, iau în calcul varianta că mă pot înșela. Așa să fie! Să mă înșel eu și nu am nici o problemă să îmi cer scuze public pentru că am greșit, pentru că am fost suficient de ridicol încât să am încredere în instinctele și experiența mea. Până atunci, botez eu mall-ul dându-i numele de Ferma Animalelor, iar pe investitorul Ghiță (în mediul rural, ăsta-i numele porcului sacrificat de Crăciun) îl onorez cu titlul de sir George Orwell.

3680290cfff339fdf4209fcea93e1672

Leave A Reply

Your email address will not be published.