Dragnea, între regicid și genocid și cu siguranță, stupid. Clujul pe culoarul prostiei liderilor.

0 167

 

            Îl știm pe Dragnea prea mulți, mult prea mulți pentru ce și cât are el de oferit acestei națiuni. La fel de mulți îi știm și pe Iliescu, Năstase (a lui Adrian), Mitrea sau Ponta și Șova. Sunt mai mult decât niște nume, sunt cei care au participat activ, prin deciziile și acțiunile lor, la slăbirea acestui neam, din toate punctele de vedere, inclusiv economic, social și cel al identității naționale. Din păcate pentru toți iubitorii populismului socialist aceștia sunt și au rămas reprezentanții de seamă ai stângii. Însă, s-o luăm ”pas cu pas”, sub nici o formă în stilul ieftin iohannist.

            Întâlnirea dintre Dragnea și Casa Regală. Miza? Pentru Casa regală una financiară și de  păstrare a anumitor beneficii după moartea regelui (moarte despre care se zvonește că s-ar fi petrecut deja), însă pentru Dragnea, sprijinirea Casei Regale, cu orice ar solicita ea, este o miză strict de imagine. Moștenitorii Casei Regale (despre care nu doresc să insist aici prea mult), se pare că ori nu înțeleg prea multe despre cum funcționează în ultimii 20 de ani România, ori fac pe neștiutorii și se comportă birjărește sperând la reabilitarea sistematica a unei poziției oficiale ca reprezentare a României în lume. Despre proiectul de lege pe care l-a inițiat Guvernul vom vorbi curând. Rămânem la Dragnea și implicarea lui în acest proiect. Indiferent că Dragnea realizează sau nu, acțiunile acestuia vizavi de Casa Regală sunt de o ipocrizie nemărginită. Aș vrea să-l văd și eu pe acel membru declarat al politicii de stânga, care sprijină monarhia. Nu în România! Dragnea vrea o apretare a imaginii sale publice după episodul referendum, pentru care a primit o condamnare cu suspendare de doi ani. Liderul PSD nu are nici un gând cu privire la o posibilă demisie. A avut de unde învăța, gândiți-vă doar la predecesorii lui. În schimb, Principesa Margareta, nu are nici un soi de jenă să ceară sprijinul unui condamnat penal, pentru chestiuni care țin de confortul personal. Pentru uciderea iluziei unei monarhii autentice în România, ambii parteneri sun vinovați în egală măsură.

            După rezultatele înregistrate la alegerile din iunie, Dragnea s-a apucat de schimbat liderii din teritoriu. La Cluj l-a numit interimar pe Horia Nasra, un tânăr care nu a condus niciodată nimic, o firmă mică, și nu a ocupat un post din categoria sinecurilor; Nasra a fost doar un subțire purtător de cuvânt (dacă îl putem numi astfel). Sunt oameni în Cluj care jubilează la o asemenea gafă și pentru a le șterge zâmbetul de pe buze, dorim să vă aducem la cunoștință dedesubturile acestei numiri. Remus Lăpușan minte fără scrupule când afirmă pe telefon, sunându-și colegii de partid, că tot ceea ce s-a întâmplat a fost peste capul lui. Vă spun sigur că Lăpușan și-a negociat poziția, adică ceva de genul ”luați-mi funcțiile toate, dar nu mă lăsați fără sinecura politică – job”, adică fără poziția directorului divizei de asigurări de viață din cadrul unei mari companii de asigurări cu sediul mamă prin Austria. Am vorbit personal cu colegi de breaslă sau membrii PSD din județele unde s-au produs schimbări identice cu cele de la Cluj și doresc să vă spun că schimbările din țară sau făcut după discuții cu reprezentanții din teritoriu. Singurul cu care s-a discutat aici a fost Remus Lăpușan. Ce mai are valoros PSD prin Cluj, adică un Itu, Cuibus, sau o Cristea (cei trei nu au aplicat pentru panoplia condamnaților) nu au fost sunați nici măcar pentru o invitație la o cafea. Nu mă surprinde postura vicepremierului Vasile Sebastian Dâncu în personajul Baba Vrâncioaia pentru liderul pesedist Dragnea, însă mă surprinde influența tot mai mare a unui alt condamnat penal, secretarul general al roșiilor, Marian Neacșu. Acesta a fost condamnat de ÎCCJ la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Nu este îndeajuns pentru el că și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, acum împreună cu Dragnea, prin noul lui rol de povățuitor și cunoscător al politicilor transilvănene (deși el este deputat de Ialomița), angajează singurul partid de stânga din România pe drumul spre cimitirul politicii românești. Cu alte cuvinte, deși habar nu au despre ce se întâmplă la Cluj acționează prostește, nicidecum după ureche. Sunt sfătuiți de staruri locale, care au oareșce interese în interiorul PSD Cluj. Clar că este nevoie de o schimbare, însă sunt curios cum se va termina această poveste. Sper că nu readucă la viață mumiile mult prea proaspete a Grupului de la Cluj, chiar dacă acestea mai angajează interviuri prin presa locală. Astăzi, o delegație probabil inutilă, s-a deplasat la București pentru o întâlnire cu Dragnea. Aștept și eu ceva rezultate pentru a vă putea ține la curent cu ”prostioarele” stângii.

            Am lămurit ideea din titlu cu privire la ”regicid” și ”genocid”. Categoric că aceste adjective nu trebuiesc luate ad litteram, el au rolul eufemismului. Ca atare, doar cele două greșeli menționate anterior sunt suficiente pentru a justifica și ultimul adjectiv, respectiv stupid. Ținând cont de faptul că alegerile parlamentare din toamnă, la acest moment, indică victoria stângii, cu astfel de lideri nu poți privi viitorul decât cu îngrijorare.  

Leave A Reply

Your email address will not be published.