Chile se califică meritat în finala Cupei Confederațiilor

0 220

(Portarul chilian Claudio Bravo a apărat 3 lovituri de la 11 metri devenind astfel eroul partidei)

După ce a trimis mingea în bară de două ori în numai câteva secunde și asta pe finalul prelungirilor partidei, specialiștii spuneau că ocaziile se vor răzbuna la loviturile de la 11 metri. Având însă în portarul Bravo un adevărat salvator, chile s-a impus, până la urmă meritat, câștigând cu 3-0, un meci care a trimis formația sud-americană în finala competiției.

Meciul a început destul de alert, iar Vargas (6), lansat de Sanchez, a fost blocat excelent de Rui Patricio. Un minut mai târziu era rândul portughezilor să treacă pe lângă deschiderea scorului, Bravo salvând golul în fața lui Andre Silva, la centrarea lui Ronaldo.

Fiecare formație a mai avut câte o oportunitate în prima repriză, chilienii prin Aranguiz (30), care a ratat șutul din careu, iar lusitanii prin Andre Silva (44), care a reluat cu capul peste poartă.

În partea secundă, Chile a avut o șansă bună prin Vidal (54), dar mingea expediată cu capul de mijlocașul echipei Bayern Munchen a trecut peste țintă.

În decurs de două minute, faze periculoase s-au succedat la cele două porți, dar Rui Patricio (57) a respins șutul acrobatic din întoarcere al lui Vargas, pentru ca apoi Bravo să apere (58) șutul lui Ronaldo din unghi.

Vidal a tras un lut puternic (62), puțin peste transversală, după care Ronaldo s-a aflat în prim plan în două acțiuni, în min. 72, pe o contră, dar șutul a fost deviat periculos de un fundaș advers, iar în min. 85 a reluat pe lângă poartă cu capul în urma centrării lui Cedric.

Campioana Europei a început prelungirile cu o șansă a lui Andre Gomes (91), care a șutat peste poartă de la 18 metri, dar chilienii au fost mai proaspeți și mai incisivi în extra-time. Lovitura de cap a lui Sanchez (95) a trimis mingea milimetric pe lângă poartă, Rui Patricio a reținut mingea expediată cu capul de Vidal (100), chilienii au avut și două bare, la aceeași fază, prin Vidal și Rodriguez (119), iar șutul lui Alexis Sanchez a fost scos în corner de Jose Fonte (119). Chile putea primi și penalty în min. 113, când Francisco Silva a fost călcat în careu de Fonte, dar nu s-a acordat nimic.

La loviturile de departajare, Bravo a fost eroul chilienilor, Portugalia ratând toate cele trei lovituri executate de ”veteranii” Quaresma, Moutinho și Nani.

Meciul a adus și o premieră, a patra schimbare efectuată de portughezi, valabilă doar în faza eliminatorie a competiției și doar în prelungiri. Gelson Martins a fost introdus în min. 116 în locul lui André Gomes.

Nani a devenit al treilea portughez ca număr de selecții în echipa națională, 111, după Cristiano Ronaldo (142) și Luis Figo (127).

Chile, care înaintea Cupei Confederațiilor a fost învinsă de România într-un meci amical, cu scorul de 3-2, la Cluj-Napoca, este neînvinsă în ultimele șapte meciuri în care a ajuns în prelungiri, inclusiv ultimele două finale ale competiției Copa America.

Portugalia — Chile 0-0, după prelungiri; 0-3, la loviturile de departajare
Au executat în ordine loviturile de departajare: Arturo Vidal 0-1 (gol), Ricardo Quaresma 0-1 (ratare — a apărat Bravo), Charles Aranguiz 0-2 (gol), Joao Moutinho 0-2 (ratare — apără Bravo), Alexis Sanchez 0-3 (gol), Nani 0-3 (ratare — apără Bravo).
Kazan, Kazan Arena; Spectatori 40.855
Cupa Confederațiilor 2017 — semifinale

Au evoluat echipele:

Portugalia: 1. Rui Patricio — 21. Cedric Soares, 2. Bruno Alves, 6. José Fonte, 19. Eliseu — 10. Bernardo Silva ( 20. Ricardo Quaresma, 83), 23. Adrien Silva (8. Joao Moutinho, 102), 14. William Carvalho, 15. André Gomes (18. Gelson Martins, 116) — 9. André Silva (17. Nani, 76), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecționer: Fernando Santos.
Rezerve neutilizate: 12. Jose Sa, 22. Beto — 4. Luis Neto, 11. Nelson Semedo, 13. Danilo, 16. Pizzi.

Chile: 1. Claudio Bravo (căpitan) — 4. Mauricio Isla (6. José Pedro Fuenzalida, 120), 17. Gary Medel, 18. Gonzalo Jara, 15. Jean Beausejour — 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo Díaz, 10. Pablo Hernández (5. Francisco Silva, 112) — 8. Arturo Vidal — 11. Eduardo Vargas (16. Martín Rodríguez, 86), 7. Alexis Sanchez. Selecționer: Juan Antonio Pizzi.
Rezerve neutilizate: 12. Cristopher Toselli, 23. Johnny Herrera — 2. Eugenio Mena, 3. Enzo Roco, 13. Paulo Díaz, 14. Felipe Gutiérrez, 9. Angelo Sagal, 19. Leonardo Valencia, 22. Edson Puch.

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenți: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toți din Iran); arbitru de rezervă: Fahad Al Mirdasi (Arabia Saudită); arbitri video: Ravșan Irmatov (Uzbekistan), Abdulah Alshalwai (Arabia Saudită); asistent video: Jair Marrufo (SUA)
Cartonașe galbene: Jara (23), William Carvalho (31), André Silva (43), Pablo Hernández (51), Jose Fonte (96), Bruno Alves (111), Cedric (114).

Leave A Reply

Your email address will not be published.